Pasta de full amb cireres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mascarpone és un formatge fresc cremós molt energètic i ric en greixos, ja que s'elabora a base de crema de llet i nata, per tant, el seu consum ha de ser moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    350 g de cireres

    60 g de sucre morè

    1 llimona

    vi ranci

    1 cullerada mantega

    200 g de nata

    60 g de mascarpone

    35 g de sucre blanc

    una beina de vainilla

    amaretto

    1 pasta de full

    un ou

    sucre de llustre

PREPARACIÓ

  1. Traiem el pinyol de 350 g de cireres. Posem 1 cullerada de mantega en una paella, hi tirem les cireres i 60 g de sucre morè per sobre. Ho remenem.
  2. Aixequem sucres tirant-hi un raig de vi ranci.
  3. Espremem una llimona i colem el suc fins que n'aconseguim 30 grams. Ho aboquem a la paella i ho barregem tot. Deixem refredar.
  4. Agafem una pasta de full i la tallem en 3 trossos. Dos d'iguals i el tercer, un pèl més tard. Al tros més gros hi fem talls petits amb la punta del ganivet perquè quan la posem al forn i s'infli,  no es trenqui.
  5. Batem un ou.
  6. Posem en una safata paper sulfurat, un dels trossos  petits de la pasta de full. Ho pintem amb l'ou batut. I a sobre hi posem una altra safata de forn que ens ajudarà a evitat que s'infli en excés.
  7. A la safata de sobre hi posem l'altre tros petit de pasta de full sobre un paper sulfurat. Afegim la compota de cirera sobre aquesta pasta de full. I tanquem la compota amb la part gran de la pasta de full que havíem tallat. Amb una forquilla, segellem les bandes.
  8. Pintem la part de dalt de la pasta de full amb un l'ou batut. I hi espolsem una mica de sucre morè per sobre.
  9. Enfornem les dues safates a 200 graus, 15 minuts.
  10.  Fem la chantilly: barregem 35 g de sucre amb la polpa d'una vainilla.
  11. Muntem en un bol 200 grams de nata amb les varetes elèctriques. Hi anem afegint, a mig muntar, i a poc a poc, el sucre amb la vainilla.
  12.  En un altre vol batrem 60 g de mascarpone amb les varetes elèctriques. Hi afegim un raig d'amaretto i l'integrem amb les varetes.
  13.  Amb la llengua pastissera, barregem la nata muntada i la crema de mascarpone. Ho posem tot dins una mànega pastissera i ho reservem a la nevera.
  14.  Traiem la pasta de full del forn i la deixem temperar.
  15.  Muntem sobre la base de pasta de full la chantilly i hi, a sobre, hi posem la pasta de full amb el farcit de cirera.
  16. Per acabar, hi tirem sucre llustre per sobre. Ho servim.
Anar al contingut