Gaspatxo de cireres amb anxoves i recuit de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 filets d'anxova
- tatsoi vermell
- cerfull
- 120 g de recuit de cabra
- 30 ml d'oli d'oliva verge
- 12 cireres
- 20 ml de vinagre de Mòdena
- porradell picat
- pa de motlle
- farigola llimonera fresca
- sal i pebre
- Per al gaspatxo de cirera:
- 1/2 kg de cireres sense pinyol
- 250 g de tomàquet madur pelat i sense llavors
- 250 g de cogombre pelat
- 175 ml d'oli d'oliva verge
- 30 ml de vinagre Forum Cabernet Sauvignon
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata el pa de motlle tallat a daus, amaniu-lo amb oli, sal i una mica de farigola i deixeu-lo torrar al forn a 150 graus durant 10 minuts.
Mentrestant, poseu en un bol el cogombre pelat i tallat a trossos, el tomàquet pelat, sense polpa i tallat a quarts, les cireres sense pinyol, l'oli d'oliva, el vinagre, la sal i una mica d'aigua i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores.
Després, per fer el gaspatxo, poseu-ho tot a la Thermomix i tritureu-ho.
A continuació, poseu en un bol les anxoves tallades a trossets, les cireres tallades a trossets, el porradell picat, l'oli i el vinagre de Mòdena, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar durant 15 minuts.
Finalment, poseu en un bol el recuit, amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les anxoves amb les olives, poseu-hi a sobre un caneló de recuit i uns daus de pa torrat, aboqueu-hi el gaspatxo pel voltant i guarniu el plat amb el cerfull i el tatsoi vermell.
Mentrestant, poseu en un bol el cogombre pelat i tallat a trossos, el tomàquet pelat, sense polpa i tallat a quarts, les cireres sense pinyol, l'oli d'oliva, el vinagre, la sal i una mica d'aigua i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores.
Després, per fer el gaspatxo, poseu-ho tot a la Thermomix i tritureu-ho.
A continuació, poseu en un bol les anxoves tallades a trossets, les cireres tallades a trossets, el porradell picat, l'oli i el vinagre de Mòdena, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar durant 15 minuts.
Finalment, poseu en un bol el recuit, amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les anxoves amb les olives, poseu-hi a sobre un caneló de recuit i uns daus de pa torrat, aboqueu-hi el gaspatxo pel voltant i guarniu el plat amb el cerfull i el tatsoi vermell.