Tagín de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és rica en energia, vitamines, minerals i fibra. Acompanya'l d'un aliment proteic com ara carn, peix o ous per aconseguir un menú equilibrat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 cebes figueres

    2 tomates

    2 pastanagues

    1 carbassó

    1 xirivia

    1 albergínia

    1 patata

    1/2 col

    1 llimona

    250 g de cuscús

    1 culleradeta de cúrcuma en pols

    1 culleradeta de comí

    1 culleradeta de pebre vermell fumat dolç

    1 culleradeta de pebre negre

    1 tros de gingebre  

    1 clau d'olor

    1 gra d'all

    brins de safrà

    julivert

    coriandre

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem les cebes ben menudes i les sofregim dins el tagín amb un raig d'oli d'oliva verge extra, durant uns 10 minuts. La cocció ha de ser a foc baix i amb el tagín tapat.
  2. Amb la punta d'un ganivet, fem una creu a les tomates, les escaldem un moment i les refredem en aigua amb gel. Un cop fredes, les pelem, les tallem a trossets, les afegim a la ceba, ho tapem i ho deixem coure tot uns 5 minuts més.
  3. Torrem el safrà en una paella i el posem en un bol gros.
  4. Afegim el suc de mitja llimona al bol del safrà, juntament amb una culleradeta de cúrcuma, una culleradeta de comí (el piquem perquè sigui més aromàtic), un clau d'olor (també el piquem), una culleradeta de pebre vermell, 8 voltes de pebre, un tros de gingebre ratllat (si el tenim congelat ens serà més fàcil de ratllar), un gra d'all picat ben menut, unes fulles de julivert tallades de manera desigual, un tros d'arrel de coriandre tallat ben menut (o fulles, en cas que no trobéssiu arrel), un bon raig d'oli d'oliva verge extra i 200 g d'aigua mineral.
  5. Tallem l'albergínia en 8 parts longitudinals. Pelem les pastanagues i les tallem en dues parts longitudinals. Pelem la patata i la tallem en 4 trossos. Pelem la xirivia i la tallem en quatre parts longitudinals. Tallem mitja col en tres parts.
  6. Posem tots els vegetals dins el tagín on ja hi tenim el sofregit ben suat. Hem de col·locar-los fent una forma de tipi i ho cobrim amb la meitat de la barreja d'espècies que hem fet. Hi afegim 300 g d'aigua mineral, ho tapem i ho posem a coure entre 15 i 20 minuts.
  7. Posem a hidratar 250 g de cuscús en un bol amb 250 g d'aigua mineral. Quan s'hagi begut l'aigua, trenquem el cuscús amb les mans perquè no ens quedi enganxat, i l'anem incorporant al tagín, per damunt de les verdures. Hi afegim sal, la resta de la barreja d'espècies que ens ha sobrat abans i, al capdamunt, hi col·loquem mitja llimona a rodelles. Ho tapem, ho enretirem del foc i ho deixem reposar 5 minuts.
  8. Tradicionalment, es menja directament del tagín amb pa Batbout com si fos una cullera.
Anar al contingut