Rap a la basca

INGREDIENTS

  • 4 cuetes de rap

    2 cebes de Figueres

    2 ous

    1 gra d'all

    300 ml de fumet blanc

    250 g de cloïsses

    100 g de pèsols

    20 g de farina

    Vinagre de poma

    Vi blanc

    Barreja de pebres

    Julivert

    Oli d'oliva verge extra

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Salem les cues de rap i les untem bé amb oli.
  2. Marquem les cues en una cassola calenta, per totes dues cares. Quan veiem que s'han enrossit, les reservem i ja les acabarem de coure més endavant.
  3. Aboquem un raig d'oli d'oliva a la cassola, hi afegim els alls que haurem tallat ben menuts i, quan veiem que comencen a ballar, hi afegim la ceba, tallada a la brunesa. Ho integrem i ho coem, a foc baix, 20 minuts.
  4. Apugem el foc i hi aboquem un bon raig de vi blanc.
  5. Quan el vi s'hagi reduït, hi afegim la farina i ho barregem perquè pugui coure's bé, repartida amb la ceba.
  6. Quan la farina s'hagi cuit, hi afegim el fumet calent. Ho anem barrejant, amb el foc baix, fins que s'espesseixi.
  7. Ho empebrem i hi afegim les cues de rap reservades i 100 g de pèsols. Ho coem a foc mitjà cinc minuts.
  8. Posem a bullir aigua, amb un raig de vinagre i un polsim de sal. Quan bulli, hi afegim els ous amb cura i els coem durant set minuts.
  9. Passats els cinc minuts del rap, hi afegim les cloïsses, que ja haurem purgat amb aigua i sal, ho tapem i ho coem fins que les cloïsses s'obrin. (Per netejar la sorra que puguin dur les cloïsses, les purgarem deixant-les en una solució d'aigua i un 30% de sal durant 1 hora. Passat aquest temps, descartarem l'aigua i la sorra que hauran deixat anar, i repetirem el procés una hora més.)
  10. Ho emplatem amb una mica de julivert tallat per damunt i la meitat de l'ou que haurem cuit.
Anar al contingut