Futbol

Les blaugranes Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo, nominades al Premi Laureus

La de Sant Pere de Ribes, candidata a millor esportista; l'aragonesa, a revelació de l'any

Redacció Esport3Actualitzat

Els Premis Laureus són els Oscars de l'esport, i cada any reconeixen els millors esportistes del planeta. El 22 d'abril vinent, l'Acadèmia atorgarà els premis corresponents a 2023 en una gala que se celebrarà a Madrid. I el Barça hi estarà representat per les futbolistes del primer equip Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo.

La migcampista de Sant Pere de Ribes, que ha guanyat tots els guardons individuals dins de l'àmbit del futbol, aspira també al gran premi global. Aitana competirà amb figures de la talla de l'esquiadora Mikaela Shiffrin, la tenista Iga Swiatek, i tres atletes: les velocistes Shericka Jackson i Sha'Carri Richardson, i la migfondista Faith Kipyegon.

 

Salma Paralluelo és candidata a millor esportista revelació, categoria mixta, al costat de dos futbolistes més, els madridistes Jude Bellingham i Linda Caicedo, la tenista Coco Gauff, l'atleta de mig fons Josh Kerr i el nedador Qin Haiyang.

 

En categoria masculina, el guardó de millor esportista se'l disputen estrelles com Leo Messi, Erling Haaland, Novak Djokovic, Max Verstappen, o els atletes Mondo Duplantis, saltador de perxa, i el velocista Noah Lyles, tots dos campions del món, l'any passat a Budapest. Djokovic ha guanyat quatre vegades el Laureus i Verstappen se'l va endur el 2022, però Messi encara no té cap Laureus al seu museu particular. 

En l'apartat d'equips, la selecció espanyola femenina de futbol, campiona del món, competirà pel guardó amb el Manchester City, l'equip europeu de la Ryder Cup, la selecció alemanya de bàsquet, l'escuderia Red Bull de Fórmula 1, i els Springboks, l'equip sud-africà de rugbi que va guanyar la Copa del Món.

ARXIVAT A:
MessiAitana Bonmatí
Anar al contingut