Bàsquet

El detall futboler de la taquilla de Nico Laprovittola que emocionaria el mateix Messi

El base, heroi contra el Maccabi amb un triplàs als últims segons, recorda cada dia el camí que va portar l'Argentina a la tercera estrella

Redacció Esport3Actualitzat

Si el vestidor és el temple sagrat dels esportistes, les taquilles són les petites capelles on resguarden els seus amulets. Objectes i records als quals s'encomanen per trobar tranquil·litat i motivació abans de competir. En la majoria de casos hi trobaríem fotos de la família, retalls de diari, regals dels fans... Però en algunes ocasions, són tan particulars que revelen les dèries més íntimes dels jugadors.

Després de convertir-se en l'heroi del triomf contra el Maccabi a l'Eurolliga amb un triple als últims segons, el base del Barça Nico Laprovittola va deixar veure un d'aquests detalls personals als espectadors d'Esport3. En concret, un detall ben futboler.

Mentre era entrevistat per Víctor Lavagnini, al seu darrere s'hi llegien 8 etiquetes, fetes amb esparadrap de paper i enganxades a la paret, amb resultats d'alta competició, 7 de les quals reflecteixen els marcadors dels partits que van traçar el camí de l'Argentina de Messi fins a conquistar el Mundial de Qatar. El de Morón inclús hi anota també els gols de la tanda de penals.

Laprovittola, amb els vuit resultats enganxats a la paret
Laprovittola, amb els vuit resultats enganxats a la paret (Esport3)

Superstició? O simplement ganes de reviure eternament el moment? Tothom recorda l'eufòria i les llàgrimes de Laprovittola quan Montiel va superar Lloris en el penal definitiu.

Una seqüència lògica de resultats que culmina en un marcador que desentona. El de la final del darrer Mundial de bàsquet entre Alemanya i Sèrbia (83-77). La primera hipòtesi és que sigui una concessió al seu esport, però per saber-ho del cert res millor que preguntar-l'hi al proper postpartit.

"Tenim finals cada dia"

A nivell esportiu, Laprovittola va esmentar la confiança que rep de companys, de l'entrenador i del club com la clau per seguir sent l'"assassí silenciós" que desnivella els partits a cara o creu com el duel de dijous:

"De confiança en mi sempre en tinc, és la meva manera de jugar a això. Però el més important és la confiança dels companys, de l'entrenador i del club. I el suport de la meva família, la meva filla Bruna ho ha vist des de casa però la victòria és important. Té tres anys però ja sap la importància d'encistellar. Li agrada molt venir al Palau, molt."

L'argentí està esperançat en el futur:

"Sembla que les finals siguin cada dia perquè diumenge tenim el Madrid. Estem en bona forma com a equip. Ve la part més bonica de l'any, hem de ser conscients de la importància del clàssic del Palau i la setmana vinent hem d'anar a França amb el cap fred, sent intel·ligents i sabent fer el nostre joc."

ARXIVAT A:
Messi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut