Una imatge de la segona nit d'acampada davant del Parlament
Una imatge de la segona nit d'acampada davant del Parlament
Barcelona

La policia deté una persona en el segon desallotjament de l'acampada per la independència

Segon intent d'acampada nocturna d'independentistes al Parc de la Ciutadella i segon desallotjament per part de la Guàrdia Urbana. Coincidint amb la votació de la declaració d'independència al Parlament, els tres diputats de Solidaritat han mantingut l'acampada que van començar dilluns davant de la cambra catalana. Aquesta nit, però, la Guàrdia Urbana els ha tornat a desallotjar del Parc de la Ciutadella i només ha deixat que hi passessin la nit els tres parlamentaris de Solidaritat i l'alcaldable de la formació independentista a l'Ajuntament de Barcelona. El desallotjament s'ha saldat amb un detingut.

Actualitzat
La segona jornada de l'acampada ha tingut més seguiment que la primera, i han estat una mica més d'un centenar els que s'han concentrat davant del Parlament per demanar a CiU que doni suport a la proposta de votar declaració d'independència que arriba aquest dimecres al Parlament.

El desallotjament havia de ser pacífic, però un agent ha rebut un cop fort i un dels acampats ha estat detingut, segons la mateixa Guàrdia Urbana. Un grup d'independentistes també s'ha encadenat a una tanca, però han pogut ser desallotjats.

Com la nit anterior, la Guàrdia Urbana ha desallotjat un per un els acampats, però sense tocar López Tena, Bertran i Strubell, els tres diputats de Solidaritat.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut