Madrid

La Casa del Rei vol passar pàgina amb unes disculpes que la majoria dels partits donen per bones

Les disculpes del rei Joan Carles a la sortida de l'hospital madrileny han estat les primeres que ha ofert en els seus 37 anys de regnat per cap activitat o incident públic o privat. El polèmic viatge privat a Botswana per participar en una cacera d'elefants ha obligat el monarca espanyol a demanar perdó. Segons diverses fonts periodístiques, la Casa del Rei estudia ara com revisar la gestió de l'agenda privada del monarca i, sobretot, la seva transparència.

RedaccióActualitzat
Les disculpes han arribat cinc dies després que fos operat de la fractura de maluc. Segons publica el diari "El País", la Casa del Rei està preparant un pla per redissenyar els usos i costums de la família reial. Aquest pla inclouria, entre d'altres mesures, detallar l'agenda, tant pública com privada, dels seus membres.

El rei Joan Carles continuarà la rehabilitació a casa i durant unes setmanes el representarà el príncep Felip. De la seva agenda només manté, de moment, el despatx divendres amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

A la sortida de la clínica, aquestes eren les paraules del tot inèdites del rei Joan Carles: "Ho sento molt. M'he equivocat. No tornarà a passar".

Unes disculpes que tant el govern català com l'espanyol han donat per bones. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha llençat un missatge de suport al rei i ha lloat la seva dedicació al progrés d'Espanya i a la bona entesa amb els països de l'Amèrica Llatina. El PSOE també agraeix el gest del rei, un fet insòlit en la història de la monarquia i que es resumeix en onze paraules. El PSC creu que ha quedat curt, i Esquerra Unida demana més transparència. Els més crítics: Esquerra Republicana, que demana que el Rei se sotmeti a control parlamentari.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut