Mèxic

Rajoy destaca que el rei ha estat "molt clar" en la seva disculpa

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha considerat que el rei Joan Carles ha estat "molt clar" en la seva disculpa i ha elogiat "el seu mèrit i dedicació de tants anys al progrés d'Espanya" i a la relació amb la comunitat iberoamericana. En una compareixença conjunta amb el president de Mèxic, Felipe Calderón, Rajoy ha destacat la importància de les cimeres iberoamericanes i ha aprofitat aquest context per subratllar el paper del rei, "el millor ambaixador d'Espanya i el més ferm defensor de la comunitat de països iberoamericans a tot el món".

RedaccióActualitzat
Sense fer cap al·lusió a la polèmica motivada pel recent viatge del monarca a Botswana, Rajoy ha reconegut que no volia deixar passar l'ocasió sense subratllar el "protagonisme" que el rei ha tingut i té en les relacions "privilegiades" d'Espanya amb els països llatinoamericans. El rei, ha afegit, "encarna com ningú la germanor dels països que compartim una mateixa llengua, una cultura i una història comuna".

Rajoy ha pronunciat aquestes paraules en la compareixença amb Calderón després de reunir-se al Palau Nacional de Mèxic DF, una declaració institucional en què no s'havien previst preguntes dels mitjans de comunicació. Però una periodista ha demanat permís per preguntar la seva opinió sobre les disculpes del rei, que, en abandonar la clínica on va ser operat de la fractura de maluc soferta en caure a Botswana, on participava en una cacera d'elefants, ha dit: "Ho sento molt. M'he equivocat. No tornarà a passar."

"Tot el que he dit sobre el rei ja ho he dit, el rei ha estat molt clar, i jo, com a president del govern, no tinc res més per afegir que el que ja acabo de fer en la meva intervenció", s'ha limitat a dir Rajoy després d'escoltar la pregunta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut