Barcelona

Carretero i Laporta acorden presentar-se per separat a les eleccions catalanes

Els líders de Reagrupament i Solidaritat Catalana, Joan Carretero i Joan Laporta, s'han reunit aquest diumenge al vespre per analitzar la possibilitat de pactar una coalició independentista de cara a les eleccions catalanes. En la reunió s'ha acordat finalment que cadascuna de les dues formacions es presenti per la seva banda però amb una "estratègia paral·lela confluent" amb l'objectiu de treballar per la independència de Catalunya i l'assoliment d'un estat propi en el si de la Unió Europea.

Actualitzat
En un comunicat conjunt, les dues formacions han mostrat el seu interès per sumar el màxim de voluntats per assolir el seu objectiu d'una Catalunya independent i fan una crida conjunta a la màxima participació de totes les persones que volen la independència perquè votin a les properes eleccions. Les paperetes que podran escollir en aquesta cita electoral, però, no lluiran el nom de totes dues formacions sinó que hauran d'optar per una o per altra.

De fet, aquesta setmana la possibilitat de constituir una coalició independentista de cara a les eleccions catalanes va semblar esfumar-se després que Carretero va deixar entreveure que els pactes haurien d'esperar fins a després dels comicis.

Joan Laporta, que havia festejat amb Reagrupament abans de formar el nou partit, va convidar Carretero a una reunió el 19 d'agost passat. Llavors, segons van explicar, la trobada no es va fer per motius d'agenda. Dijous passat tots dos líders van tornar a parlar telefònicament i van emplaçar-se a trobar-se aquest cap de setmana.

A la cita, en un lloc que les dues parts han volgut mantenir en secret, hi han assistit també la número 2 de Reagrupament, Rut Carandell, i, al costat de Laporta, hi són Alfons López Tena i Uriel Bertran. Tant Solidaritat Catalana per la Independència com Reagrupament havien insistit en la prudència sense donar encara res per perdut abans de la trobada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut