Madrid

Bárcenas lliura al jutge Ruz documentació que implicaria Lapuerta en la "caixa B"

Els documents vinculen Lapuerta, que també està imputat en el cas, amb el cobrament de més de 139.000 euros l'octubre del 2004, per la compra d'accions de Libertad Digital.

RedaccióActualitzat

Luis Bárcenas ha fet arribar al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz documentació que implicaria el també extresorer del PP Álvaro Lapuerta en la suposada comptabilitat B del partit. Els documents vinculen Lapuerta, que també està imputat en el cas, amb el cobrament de més de 139.000 euros l'octubre del 2004, destinats a la compra d'accions de Libertad Digital.

En una carta manuscrita, publicada per la Cadena Ser, Bárcenas dóna instruccions al seu advocat perquè lliuri a Ruz els documents bancaris, suposadament firmats per Lapuerta, amb aquesta operació. L'import, 139.700 euros, coincideix amb una de les anotacions dels anomenats  "papers de Bárcenas".  L'extresorer empresonat a Soto del Real va afirmar que l'aportació es va fer per ordre de la direcció del PP per ajudar Libertad Digital.

Lapuerta, de 86 anys, va declarar per segona vegada com a imputat davant Ruz el 4 de novembre passat, malgrat que un informe mèdic va concloure que no està en condicions de fer una "declaració judicial complexa". Lapuerta a afirmar que no havia vist mai els manuscrits de Bárcenas i va negar que el PP tingués una comptabilitat paral·lela.

A la carta, Bárcenas demana a Lapuerta que estigui "a l'altura moral que jo sempre li he suposat i detalli la realitat" de la "caixa B" que denuncia el també extresorer popular.

Anar al contingut