Madrid

Lapuerta es nega a declarar per la suposada comptabilitat B del PP

L'extresorer del PP, de 86 anys, que ha comparegut a la seu judicial amb bastó i a caminant a poc a poc, ajudat pels advocats, s'ha acollit al dret a no declarar adduint motius de salut.

RedaccióActualitzat

L'extresorer del PP Álvaro Lapuerta s'ha acollit al dret a no declarar davant el jutge del "cas Bárcenas", que l'havia citat a per donar explicacions sobre la suposada comptabilitat B del Partit Popular, malgrat l'informe pericial que ho desaconsellava, pel seu estat de salut. Segons fonts del cas, Lapuerta, que ha comparegut a la seu judicial amb bastó i caminant a poc a poc, ajudat per una altra persona, ha llegit al jutge un escrit que duia preparat.

Lapuerta ha desgranat els motius pels quals s'acollia al dret a no declarar, el principal dels quals és la salut. L'extresorer ha assegurat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz que té "seqüeles vasculars" que poden empitjorar si "força la memòria". Segons diverses fonts, Lapuerta ha explicat que el seu advocat també li havia aconsellat que no declarés perquè ha tingut "una baixada intel·lectual" i "no m'acabo d'aclarir".

També ha afirmat que quan es trobi millor estarà a disposició de la justícia per aportar les "dades" de què disposa. Ha estat en aquest moment que el jutge Ruz li ha explicat que aquest era l'últim interrogatori de la fase d'instrucció i que, probablement, ja no serà citat fins al judici.

Finalment, en l'escrit l'antic dirigent popular ha afirmat "solemnement" que "no m'he enriquit mai il·lícitament", i ha assegurat que tot el que ha declarar fins ara respecte al cas és cert.

Lapuerta, que ja va declarar davant la Fiscalia Anticorrupció el febrer passat i davant l'Audiència Nacional al març, té 86 anys i fa uns mesos va tenir una caiguda per la qual arrossega seqüeles. Malgrat això, el jutge del "cas Bárcenas", Pablo Ruz, l'havia citat a declarar com a imputat, després que el mateix Luis Bárcenas, que el va succeir en el càrrec, va reconèixer l'autoria dels manuscrits en els quals s'hauria recollit la doble comptabilitat del PP. Lapuerta havia d'aclarir si havia donat el vistiplau als suposats sobresous de dirigents del partit.

El que va ser tresorer popular durant quinze anys sempre ha assegurat que els comptes es van dur d'acord amb el que marca la llei, i també ha negat cap comptabilitat paral·lela.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut