Bangla Desh

73 marques de roba de tot el món tanquen un acord per garantir la seguretat a les fàbriques de Bangla Desh

Setanta-tres marques de roba de tot el món han tancat aquesta setmana un acord de cinc anys per garantir la seguretat a les fàbriques tèxtils de Bangla Desh. És una conseqüència directa del tràgic accident en què van morir més de 1.100 treballadors a l'abril, quan es van ensorrar unes fàbriques de confecció.

RedaccióActualitzat
Setanta-tres marques de roba de tot el món han tancat aquesta setmana un acord de cinc anys per garantir la seguretat a les fàbriques tèxtils de Bangla Desh. És una conseqüència directa del tràgic accident en què van morir més de 1.100 treballadors a l'abril quan es van ensorrar unes fàbriques de confecció.

Però l'accident pot provocar més canvis, no només en la fabricació, sinó també en el consum de roba. Aquest dimecres, el programa "Valor afegit" analitzarà a fons aquesta qüestió.

L'accident del 24 d'abril a Bangla Desh va posar al descobert una situació que no és nova. Comptant les víctimes d'aquella tragèdia, els últims set anys han mort a Bangla Desh 1.800 treballadors de la confecció en incendis de fàbriques i ensorraments d'edificis. El país asiàtic és el segon exportador de roba més important del món després de la Xina, però a costa de moltes vides humanes. Per això, 73 marques tèxtils d'arreu del món, entre les quals El Corte Inglés, Inditex i Mango, han tancat aquesta setmana un acord marc de cinc anys sobre la seguretat a les fàbriques de Bangla Desh.

La millora de la seguretat i de les condicions de treball als països asiàtics encarirà probablement els costos de producció, però els experts preveuen que això no es notarà en el preu de la roba. Els marges de les grans marques són suficients per absorbir l'efecte "Bangla Desh".

Però els consumidors sí que es fixen cada vegada més en l'origen dels productes i, per això, els fabricants que produeixen a Europa destaquen cada vegada més en les etiquetes el lloc de fabricació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut