Diumenge, més núvols, alguns xàfecs i un lleuger descens de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

Durant aquesta jornada, un embossament d'aire a les capes mitjanes de l'atmosfera posarà rumb cap a Catalunya des del nord d'Alemanya. Serà el responsable d'un canvi de temps notable per a dilluns. Diumenge en notarem els primers símptomes.

Dia variable a Begur (Miquel Galceran / Arxiu)

Sol i nuvolades de tarda

Al matí lluirà el sol, tret del litoral i prelitoral centrai i sud, on s'acumularan núvols baixos. Alguns també s'endinsaran cap a l'interior del nord-est. S'aniran trencant força amb el pas de les hores, però segurament no desapareixeran del tot, i cap al vespre tornaran a augmentar per la façana litoral i la Catalunya Central.

A banda, a partir del migdia creixeran nuvolades al Pirineu, al Prepirineu, al nord de la Catalunya Central, i també al prelitoral. En aquest cas, com que ja tindrem una mica més d'aire fred en alçada, tenim més possibilitats que derivin en ruixats o tempestes. Són més probables cap al Berguedà, el Ripollès i Osona, però no els descartem en altres punts del Prepirineu i nord de la Catalunya Central. Tot plegat, amb quantitats minses o poc abundants. A partir del vespre i durant la matinada, arribaran cap al litoral central i sud. En el cas de la Costa Central, amb més intensitat.

Temperatura en lleuger descens

A primera hora, la temperatura ja era més baixa en zones de muntanya. Les temperatures diürnes començaran a baixar molt lleugerament en general. Els valors més elevats del dia es donaran a Ponent i a les Terres de l'Ebre, amb registres d'uns 24 o 25 ºC. Tindrem molts valors entre 17 i 22 ºC. 

I la setmana que ve...

El temps es presenta incert per la presència d'una gran pertorbació que, segons on es posicioni, donarà un tipus de temps o un altre. Es mourà entre grans estones de sol, amenaça de núvols i ruixats. El que sí que sembla garantit és que l'ambient serà d'hivern o de finals d'hivern. Dilluns, esperem pluja a la meitat est de Catalunya Central, principalment a la costa i al Prelitoral Central i al Camp de Tarragona. S'ha activat l'avís per intensitat de pluja. També tindrem precipitació, però menys, a l'interior del nord-est i al vessant nord del Pirineu. 

 

La diada de Sant Jordi, de moment, es preveu amb grans estones de sol, però també amb la possibilitat de ruixats i vent.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut