La festa de l'any nou a Tailàndia, o Festa de l'Aigua, arriba amb situació de calor extrema a Bangkok

L'any nou tailandès coincideix amb l'època més calorosa de l'any al país. El nom de la festa de l'any nou és Songkran, que literalment vol dir "canvi de signe del zodíac del Sol", en aquest cap al signe d'Àries.

La festivitat se celebra tradicionalment amb cerimònies de l'aigua. Es visiten els temples i es remullen les imatges de Buda, i rituals de neteja o de tirar aigua sobre un mateix o les altres persones. Amb aquesta tradició, el Songkran és famós per les festes de l'aigua, que en aquesta època de calor, omplen els carrers de persones amb pistoles d'aigua que es ruixen mútuament, en batalles refrescants.

Aquest any la festa que se celebra durant el mes d'abril, està coincidint amb una situació de calor extrema, amb temperatures que arriben als 40 graus a la capital, Bangkok, que amb les humitats tan elevades de la ciutat fan que la sensació sigui de temperatures de més de 50 graus.

Les autoritats han emès avisos per "calor extrema" que demanen als ciutadans quedar-se a casa i buscar maneres de refrescar-se i de fugir de la calor.

Altres zones d'Àsia, com Bangladesh i parts de l'Índia, també estan patint una situació de calor intensa, agreujat per talls en el subministrament elèctric a causa de l'augment important de la demanda d'electricitat per als aires condicionats.

Una presentadora de les notícies a l'Índia es va desmaiar en directe a causa de la calor que feia a l'estudi, mentre donava notícies sobre aquesta onada de calor. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut