Dimarts recuperem la temperatura d'abril, amb sol i ruixats febles

Temps insegur pel canvi de masses d'aire, del càlid al fred, a la costa central i a les comarques de Girona

Néstor GómezActualitzat

El canvi radical de les masses d'aire, de la tan càlida dels darrers dies a una de més freda que entrarà de matinada, provocarà que apareguin ruixats a punts de la costa i del nord del país, poca cosa en la majoria dels casos. El que sí que notarem serà una marcada davallada de les temperatures. La jaqueta ja no farà tanta nosa al migdia.

Núvols cap al mar i més sol a l'interior, Barcelona (Núria Soley)

Sol i alguns ruixats ben febles

La matinada serà tranquil·la, però amb núvols baixos que abraçaran la Costa Brava fins al delta del Llobregat. D'aquests núvols se'n poden desprendre algunes gotes o algun ruixat tímid. A partir del vespre creixeran una mica més els núvols a les comarques de Girona i deixaran caure alguns ruixats amb poca quantitat d'aigua. De cara a la nit, aquests ruixats febles arribaran a la costa central. També s'espera algun ruixat de neu, minso, a l'Aran a partir del vespre, a cotes superiors als 1.400 metres.

Temperatures avall

Deixem enrere els valors de 30 ºC dels darrers dies, que es van registrar per la massa d'aire càlid, i anem cap l'ambient normal o lleugerament més fresc de mitjans d'abril. Ja de bon matí notarem la refrescada. Les temperatures matinals cauran entre 2 i 6 graus respecte als valors de dilluns al matí. Al migdia també notarem com les temperatures màximes es quedaran més curtes. Tret de la Costa Daurada, on les temperatures es mantindran, a la resta del país baixaran. Els valors més alts del dia rondaran els 24 ºC a les Terres de l'Ebre.

I els pròxims dies...

Les temperatures se situaran una mica per sota dels valors habituals per a aquestes dates. Si bé les temperatures recuperen la normalitat, les precipitacions es mantenen lluny de les necessitats del país. A tot estirar apareixeran ruixats dispersos a l'est del país.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut