Dilluns, primera tongada de pluja de la setmana

Alberto AlcántaraActualitzat

Inici d'una setmana de canvis meteorològics a Catalunya. Una pertorbació s'acostarà a casa nostra, provinent del golf de Cadis. Incidiran vents moderats del sud i sud-est, amb alguns cops forts, que afavoriran la precipitació. Serà la primera de les tongades de pluja que tindrem durant els pròxims dies.

Plugim a Arenys de Mar(Josep Corney)

Pluja poc abundant

Avui serà de núvols abundants, perquè ja aniran en augment durant la matinada. Potser a primera hora encara veurem algunes clarianes cap a l'Aran i l'Alt Pirineu, però s'anirà ennuvolant arreu. Pel que fa a la pluja, no es registraran quantitats abundants en general. De matinada, les pluges has estat febles i concentrades al sud del aís amb registres inferirors als 5 mm. Entre el matí i el migdia ja plourà amb més continuïtat, amb una precipitació que avançarà de sud a nord. Pot ploure en qualsevol punt, però segurament de manera més sostinguda entre la Costa Daurada i la Costa Central. 

Dades provisionals de pluja fins a les 12 hores del migdia.

 

Durant la tarda, la banda de precipitació més notable es localitzarà pel nord-est, mentre que també s'animarà pel Pirineu Occidental, amb una cota de neu que anirà baixant al llarg del dia dels 2.200 metres fins als 1.800 metres. Al final del dia continuarà plovent pel nord-est, i potser entrarà algun xàfec ja més intens per l'oest. Entre la matinada i el matí de dimarts acabarà de passar el gruix de la pertorbació. 

Temperatures per sota dels 20 ºC

Amb l'arribada de núvols de matinada, la temperatura de primera hora serà una mica més alta a punts del sud i de l'oest, però el canvi més notable serà durant les hores centrals del dia i pel terç oest. Les temperatures màximes baixaran en general, tret del litoral i prelitoral central i nord, on es mantindran. Els valors més alts fregaran els 19 ºC a Ponent i a l'Alt Empordà. Molts valors quedaran entre 14 i 17 ºC.

I els pròxims dies...

Dimarts acabarà de passar la primera pertorbació. Repartirà precipitació poc abundant per moltes comarques, i deixarà alguns registres més notables pel nord-oest. Insistim que la major part de la pluja caurà entre la matinada i el matí. 

Pluja prevista per a dimarts (TVC)

La resta de dies també presentaran força moviment meteorològic, perquè es configurarà una gran pertorbació atlàntica que anirà enviant fronts de nuvols, en principi amb més incidència a l'oest de Catalunya.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut