Cinc morts i una trentena de ferits per un tornado al sud de la Xina

Belén SamperActualitzat

Almenys 5 persones han mort i 33 han resultat ferides després del pas d'un tornado a la zona de Zhongluotan, a pocs quilòmetres de la ciutat de Canton, capital de la província xinesa de Guangdong.

 


El tornado es va formar al voltant de les 15.00 de dissabte i va tenir una durada aproximada de quatre minuts. Es va desplaçar un quilòmetre de distància i va ocasionar danys en més de 140 fàbriques, sense afectar cap edifici residencial.

 


En base als danys observats, l'oficina meteorològica provincial l'ha catalogat com un tornado EF3 en l'Escala de Fujita millorada.

La situació meteorològica va propiciar la formació d'aquest tornado, amb una intrusió de vent càlid i humit del sud-oest provinent del mar de la Xina Meridional, i la part davantera d'un solc en altura, amb vents freds i secs que van afavorir la inestabilitat.

 

 

Com a conseqüència d'aquest temps virulent, i acompanyant el tornado, a la província hi ha hagut fortes calamarsades, que han deixat imatges sorprenents.

 

 

La província de Guangdong s'ha vist afectada també per forts xàfecs, que van provocar inundacions i l'evacuació de desenes de milers de persones la setmana passada.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut