Dijous, cel enterbolit per pols en suspensió amb temperatures més altes

Néstor GómezActualitzat

Ens trobem el període més càlid d'aquesta tongada de massa d'aire de sud procedent del nord d'Àfrica. Unes temperatures molt superiors a les que solen ser normals per aquestes dates de finals de març i que durant els darrers dies han superat els 26 ºC. Són dies de màniga curta o mànigues llargues lleugeres durant les hores centrals del dia.

Cel carregar de pols en suspensió a Arenys de Munt (Montse Mora)

Temps assolellat i pocs ruixats

Dia assolellat amb cel amb pols en suspensió. Però tindrem alguns matisos. De bon matí hi haurà bancs de núvols baixos o boires al litoral i a les planes interiors, com per exemple al Bages o Osona, però també n'apareixeran a l'Empordà i a la Garrotxa. Uns núvols que cap al migdia hauran desaparegut del tot però quedaran núvols alts que enteranyinaran el cel. A la tarda creixeran núvols al Pirineu que descarregaran ruixats febles entre el Ripollès i l'Alt Urgell.

Ambient càlid

La jornada tornarà a ser d'una avançada primavera, amb valors de maig. Caldrà pujar als cims del Pirineu per trobar valors sota zero, perquè a la resta del país seran poc fredes o molt suaus, amb mínimes superiors als 10 ºC a gran part del país. Pel que fa a les temperatures diürnes, les màximes pujaran lleugerament. Els valors més elevats del dia tornaran a superar els 25 ºC.

I els propers dies...

Divendres serà un dia assolellat i serà la jornada en la qual les temperatures càlides tocaran sostre. Dissabte, la calor es retirarà i permetrà l'arribada d'una massa d'aire força més freda que notarem clarament diumenge i la setmana entrant.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut