Ruixats i més ruixats, el Pirineu emblanquinat i un incendi. Crònica del temps d'aquest divendres

Pluja a Olot, Joan Corominola

Els ruixats i fins i tot les calamarsades continuen repartint aigua per diversos punts de Catalunya, però sobretot a la Garrotxa i a l'Alt Empordà, que és una de les zones més afectades per la sequera. A Maçanet de Cabrenys hi han caigut 24,4 litres per metre quadrat i a Darnius, al costat del pantà de Darnius-Boadella, 22,2.  A Batet de la Serra (Garrotxa), hi ha fet una estona de calamarsa.

A Castellfollit de la Roca s'hi han registrat 26,2 litres per metre quadrat, mentre que a Olot tan sols 3 i a Santa Pau, només un parell.

Més tard, els ruixats han arribat a la Costa Brava.

A l'estació del Servei Meteorològic de Catalunya de Roses s'hi han registrat 7,2 litres per metre quadrat fins a les 19 hores.

Aquestes són les precipitacions més destacables fins a les 19 hores.

 

Aquest matí l'aspecte del Pirineu torna a ser hivernal, després de les nevades de dijous, que l'han deixat ben emblanquinat.

Malgrat tot, i a l'espera de més pluges que sembla que arribaran el cap de setmana i, fins i tot, la setmana vinent, aquesta tarda de divendres s'ha declarat un incendi forestal a la Pobla de Massaluca (Terra Alta).

Els ruixats continuaran les pròximes hores en diversos punts i es faran més generals i més abundants el cap de setmana. Els mapes d'acumulació continuen essent optimistes de cara als dies vinents, malgrat la prudència amb què cal mirar aquests mapes: les acumulacions previstes són molt destacables.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut