A 3Cat ens mou l'entusiasme: som la teva plataforma, la teva tele i la teva ràdio

"Zenit", "La travessa" i les altres novetats de la temporada que estrenem a 3Cat

Quins programes podràs veure aquesta temporada 2024-2025 a TV3, a Catalunya Ràdio i a la plataforma digital 3Cat? Els repassem!
Actualitzat

"Zenit": arriba el gran xou!

Miki Núñez presentarà "Zenit", el gran xou musical per a la nova temporada de 3Cat. En aquest espectacle, que s'emetrà en directe, 24 cantants professionals seleccionaran i interpretaran èxits musicals amb l'objectiu de seduir totes les generacions. El públic del plató estarà format per 100 persones, amb 25 membres de cada grup generacional. A més, cada grup serà liderat per un artista popular, que actuarà com a capità.

 

 

La nova aventura de "La travessa" puja de nivell!

Més aventurers, més quilòmetres i encara més dificultat! El programa amb Laura Escanes al capdavant canvia els Pirineus pel Mediterrani i portarà els concursants a travessar Catalunya de nord a sud, des de la frontera amb França fins al delta de l'Ebre. Més de 300 quilòmetres per terra, mar i aire amb un sol objectiu: ser els primers a arribar a la platja del Migjorn i emportar-se així els 20.000 euros de premi. Això sí, si volen arribar al final, hauran de superar tots els seus límits, físics i mentals, perquè en aquesta aventura cal força i estratègia per remar en mar obert, escalar parets impossibles, arrossegar-se per coves i superar el vertigen als cims més escarpats. 

Tot, perquè els espectadors descobreixin la riquesa del patrimoni històric i natural de Catalunya, amb una Laura Escanes en plena acció. I és que se la podrà veure escalant i sobrevolant les parets del Montsant!  

 

 

Les tardes amb el Grasset a "La selva"

Xavier Grasset presentarà, a partir del dijous 12, "La selva", el nou magazín d'entreteniment de les tardes de TV3, que també es podrà seguir per la plataforma 3Cat. Un xou d'autor en el qual es parlarà de tot de forma distesa; una trobada fixa a la nova cafeteria de la televisió pública catalana, regentada per Mercè Fonoll i l'actriu i humorista Anna Bertran. 

 

Tornen els Òscars!

Òscar Andreu i Òscar Dalmau tornen a 3Cat amb un informatiu de 30 minuts que revisarà l'actualitat dels últims 40 anys amb to d'humor, explorant l'arxiu audiovisual de la televisió pública catalana.

Cada episodi oferirà una contracrònica informativa d'un any específic en què es repassaran les notícies més impactants de l'època, com els Jocs Olímpics, el comiat de l'orca Ulisses, la polèmica del negre de Banyoles, l'incendi del Liceu, el referèndum de l'Estatut i els èxits i les crisis del Barça.

En el programa "Tot torna", viatjarem en el temps per descobrir com eren el cinema, la política, els esports, la tecnologia, la publicitat, les joguines i els successos en anys anteriors.

 

Trobar el nou clam del Barça

"El nou clam" és una sèrie documental de sis capítols. Coincidint amb el 125è aniversari del FC Barcelona el 2024, el club ha convocat un concurs de lletres per fer un himne que celebri l'efemèride. El jurat, format per personalitats del món de la cultura catalana, triarà tres lletres finalistes que hauran de musicar tres compositors i que arranjaran tres productors perquè finalment, en una gala al Gran Teatre del Liceu, el públic triï el nou clam del Barça en una votació oberta entre els tres finalistes.  

Com a comissionat de la celebració, el músic David Carabén, líder de la banda d'indie-pop Mishima, és qui coordinarà aquest procés creatiu per trobar el nou clam del Barça. A part de trobar els membres del jurat --els tres compositors i els tres productors que faran l'himne--, Carabén s'embarcarà en una cerca personal que el connectarà amb el seu pare, Armand Carabén, que, com a gerent del club el 1974, va encarregar l'himne del 75è aniversari del Barça, que es va acabar convertint en el "Cant del Barça", que canten tots els culers del món.  

Serà precisament en els vincles entre el present i el passat on Carabén buscarà els trets definitoris que fan del Barça un club únic al món: un club català, multiesportiu, propietat dels socis..., un club combatiu amb un estil de joc inconfusible que es basa en la voluntat de tenir la pilota a través d'un compromís col·lectiu i que expressa una manera de ser i de fer que transcendeix el terreny de joc. 

 

Els programes més vistos de la casa tornen amb força i aire fresc

"Crims" torna amb 30 episodis nous i amb "El jurat"

"Tot el que sentireu ha passat." Aquesta icònica frase torna a ressonar amb el retorn de "Crims" de Carles Porta, que ha iniciat la nova temporada aquest divendres, 6 de setembre, a Catalunya Ràdio amb el capítol "La bossa Adidas". Amb un horari renovat, el programa de true crime s'emetrà cada setmana de 13 a 14.00, i presentarà nous casos de fets reals que han succeït a Catalunya.

Abans de l'estrena, Porta va avançar en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que la nova temporada constarà de 30 episodis nous i va revelar una novetat important: "El jurat". "Per primera vegada explicarem casos des del punt de vista dels membres d'un jurat. Això no s'havia fet mai", va expressar.

 

"El foraster" visita un territori desconegut per a ell

"El foraster" torna a la carretera amb una nova temporada carregada d'històries divertides i emocionants. Per primera vegada en els més de deu anys d'història del programa, Quim Masferrer visitarà la Catalunya del Nord, concretament Prada de Conflent i alguns dels principals pobles de la comarca. La neu tornarà a ser protagonista quan Masferrer visiti Alp, a la Cerdanya.

Tampoc no hi faltarà un capítol mariner dedicat a Sant Pol de Mar, un dels pobles més pintorescos del Maresme. I els veïns de la Pobla de Lillet, al Berguedà, faran saber al Foraster una veritat incòmoda: que com més pateix ell, més gaudeix la gent. A més, el programa descobrirà un dels pobles més joves del país, Sant Guim de Freixenet (la Segarra), on coneixerà l'àvia d'un mite del futbol català: Gerard Piqué.

 

"Polònia" estrena la 20a temporada

El programa, que ha continuat sent líder cada setmana, arrencarà amb les mateixes ganes i il·lusió. Un espai que ha continuat a l'aguait del que ha passat durant l'estiu o torna amb les piles carregades de cara a una tardor que es preveu intensa. 

"Polònia" seguirà innovant en el format, amb una realització més dinàmica i un plató renovat. És difícil saber quins seran els personatges estrella de la nova temporada. 

A més dels esquetxos d'actualitat política i social, i de les seccions clàssiques com la d'en Miquel i la Montserrat o el museu de l'Aniol Jorquera, hi haurà nous espais, i no hi faltaran els musicals que versionen els grans èxits d'ahir, d'avui i de sempre. 

 

"Joc de cartes" incorpora un canvi que promet més dificultat als concursants

El programa gastronòmic "Joc de cartes" torna amb més pressió per als restaurants. A banda dels nervis que suposa oferir un àpat per a Marc Ribas i la resta de participants, els establiments hauran d'estar, aquesta temporada, oberts al públic. Així, donaran a conèixer encara més quina és la feina del dia a dia. Amb aquest canvi de format, la furgoneta del programa recorrerà més de 3.000 quilòmetres per visitar 52 restaurants diferents. Quatre programes dels tretze que s'emetran es dedicaran a trobar el millor plat tradicional a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

 

Més sèries i llargmetratges a la plataforma

3Cat continuarà liderant l'audiovisual català amb una programació rica en sèries i llargmetratges. La segona temporada de "Jo mai mai" arriba a la plataforma 3Cat, mentre que "Cites Barcelona" oferirà noves trobades entre desconeguts. A més, s'estrenaran noves sèries com "Delta", un thriller mediambiental rodat al delta de l'Ebre, i "El mal invisible", un drama de crims en una Barcelona en pandèmia. Tot això sense oblidar la sèrie de producció pròpia per excel·lència i que torna a la sobretaula amb la vuitena temporada, "Com si fos ahir".

La nova temporada també rebrà l'estrena d'alguns dels llargmetratges amb la participació de 3Cat que més han fet parlar en sales i festivals de cinema: "Creatura", d'Elena Martín Gimeno; "Un any, una nit", d'Isaki Lacuesta; "Ruta salvatge", de Marc Recha o "20.000 espècies d'abelles", d'Estibaliz Urresola Solagure, amb dos premis a la Berlinale al seu currículum, entre d'altres.

 

 

"Vosaltres mateixos" amb Andreu Buenafuente

Arriba la segona temporada del "Vosaltres mateixos", el lloc de trobada entre Andreu Buenafuente i l'audiència. L'ocasió ideal perquè tothom pugui ser un convidat estrella per una nit. I mantindrà la seva essència: buscar converses i moments televisius divertits amb la gent del carrer com a protagonistes.   

I, com a la primera edició, les entrevistes aniran acompanyades de la música en directe de la pianista Laura Andrés i les intervencions des del control del codirector del programa, David Martos.  

Tot i així, s'hi incorporen dos canvis. D'una banda, el programa s'emetrà enganxat a la gravació, de manera que el monòleg ja no serà atemporal, sinó que repassarà l'actualitat de la setmana a través del prisma de l'Andreu. I, de l'altra, es reduiran les mides del decorat per crear un espai amb més caliu que afavoreixi millor la interacció i la improvisació amb el públic de la grada.

 

Els informatius de TV3 inicien el projecte més ambiciós dels seus 40 anys

Es tracta d'un procés transversal que, més enllà d'un canvi d'imatge global, inclourà un salt qualitatiu des del punt de vista del periodisme audiovisual, amb un nou concepte dels informatius, novetats tecnològiques i un desplegament de noves apostes digitals per connectar amb nous públics i mantenir i fer créixer els ja consolidats.

 

L'actualitat, amb els habituals de la casa

Després del programa "Els matins", amb Ariadna Oltra, els informatius de TV3 mantenen les emissions habituals, encapçalats per Núria Solé, al capdavant del "TN comarques"; Xavi Coral i Raquel Sans, del "TN migdia"; Toni Cruanyes, del "TN vespre"; Ramon Pellicer i Cristina Riba, del "TN cap de setmana", i la incorporació de Marina Romero, al capdavant del "Més 324".

 

Tota la informació que necessites saber, també a Catalunya Ràdio

A la ràdio, Ricard Ustrell continuarà al capdavant d‘"El matí de Catalunya Ràdio". D'altra banda, el "Catalunya migdia", dirigit per Òscar Fernández, oferirà dues hores diàries amb actualitat general i tertúlia. I el "Catalunya nit", amb Manel Alías, s'ampliarà fins a la mitjanit per a un seguiment més profund i dinàmic.

Al cap de setmana, Roger Escapa enceta la seva setena temporada encapçalant "El suplement". Com a novetat, Marina Alaminos pilotarà una unitat mòbil que permetrà posar el micròfon de Catalunya Ràdio als grans esdeveniments de país dels matins del cap de setmana.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
El més vist
Anar al contingut