El Paco (Abel Folk) i el Genís (Lluís Villanueva) durant el primer capítol de la sèrie "Vintage"
Estrena el dilluns 8 de juliol a 3Cat i TV3

S'han fet grans: Abel Folk i Lluís Villanueva són una estranya parella d'amics a "Vintage"

El món del passat està en crisi... i ells, també. Abel Folk i Lluís Villanueva són els protagonistes de "Vintage", una sèrie de comèdia amb tocs de drama sobre l'entrada a la maduresa

El Paco, director comercial d'uns coneguts cellers de caves i vins, galant, seductor i calavera, i el Genís, un psicòleg new age que ha publicat algun llibre d'autoajuda amb certa repercussió, són els protagonistes de "Vintage". Dos amics que, a tocar de la seixantena, descobreixen de cop que el seu món s'acaba i el temps de passar-ho bé, també. Què fan en aquest món que canvia massa ràpid per a ells?

"Vintage" és una coproducció de 3Cat i Brutal Media creada per Juan Cruz, Rafel Barceló, Júlia Cot i Enric Pardo i dirigida per David Martín Porras i Elia Urquiza. Al costat de Folk i Villanueva, completen el repartiment Carme Pla, Llum Barrera, Diana Gómez, Francesc Colomer, Sílvia Marsó o Albert Pla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 

 

Capítol 1

En Paco, per seduir la Xusa, molt més jove que ell, acaba drogant-se i estampant el cotxe. El Genís també rep un cop, però es emocional: un estafador ha tingut un afaire amb la Pie, seva dona, i els ha robat tots els estalvis. Com que el jutge li treu el carnet al Paco i el fa anar a teràpia, i el Genís necessita tots els diners que pugui guanyar, els dos amics decideixen ajudar-se mútuament.

El Paco (Abel Folk) i la Xusa (Diana Gómez), protagonistes de 'Vintage'
El Paco (Abel Folk) i la Xusa (Diana Gómez), protagonistes de "Vintage"(CCMA)

Els personatges

El Genís

El Genís és un psicòleg new age que ja ha publicat algun llibre d'autoajuda amb certa repercussió. Això li ha permès poder col·laborar en algun mitjà de comunicació, donant-li una pàtina mediàtica de perfl baix. D'altra banda, manté una consulta que li reporta els ingressos per poder viure amb comoditat i fer un raconet, tot pensant amb una jubilació tranquil·la. Tot això s'acaba dinamitant quan la Pie, la seva dona, que ha mantingut una apassionada i tèrbola relació amb un paio que va conèixer a través de Tinder, resulta estafada i perden tots els estalvis i algunes accions de La Caixa. En definitiva, entren en fallida tant econòmicament com sentimental.

Però això no és tot, com que no té un ral, la Pie no pot marxar de casa i es veuran obligats a seguir compartint sostre. Tot i que la seva relació ha fracassat, segueixen tenint el nen al seu càrrec. El seu fll Teo és un d'aquests nens de trenta anys amb poc esma i encara menys empenta que va encadenant màster rere màster com si intentés no cotitzar mai a la vida. A més a més, el Genís s'haurà d'empassar el codi deontològic i atendre el seu amic Paco, el qual s'ha fcat en un altre embolic per pitxabrava de tres pessetes.

Durant aquesta primera temporada veurem com el Genís, amb l'objectiu de refer-se econòmicament, acaba acceptant col·laborar en un programa com a coach en directe on acabarà rebaixant-se èticament. Al mateix temps, el Genís s'enfrontarà a la seva imatge pública de psicòleg new age d'autoajuda empoderadora des de l'escepticisme cap a ell mateix i la seva flosofa, ja que tot el que li ha passat a la seva vida la invalida.

D'altra banda, de mica en mica, la relació amb la Pie s'anirà restablint, es recosiran els llaços estripats i es farà palesa la solidesa de la seva relació. Mentrestant, en Teo es matricularà al setè màster de la seva vida. El Genís, amb el seu amic Paco, començarà a prendre consciencia de que viuen a un món que ja no és el que era, i que pertany a un temps que, poc a poc, s'acaba.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 

El Paco

El Paco és director comercial de les conegudes bodegues de caves i vins «Mató i Pou». La seva vida professional està plena de festes i saraus. Qualsevol, a la seva edat ja estaria de volta de tot, però ell no és conscient ni de la seva edat ni de moltes altres coses a la vida. Diguem que des que el va deixar la Lola, ja fa 25 anys, el Paco no ha tingut cap relació que s'hagi allargat més de tres mesos i ha anat de for en for. És un seductor dels clàssics, galant, faldiller, calavera… Però està començant a veure que tot això ja no li funciona com abans. La majoria de dones ja no li compren el personatge. Alguna cosa ha canviat, però no sap ben bé què.

De la relació amb la Lola va néixer la Norma. Aquesta viu des de fa més de deu anys amb el Loki, la seva parella, a Tromsø (Noruega) i són pares del petit Gunnar, un nen a qui el Paco només va veure en persona quan va néixer.

La simpatia innata, la diplomàcia i el punt seductor de la vella escola del Paco quan es dedica a la venda tenen, en la seva versió més íntima o familiar, una vessant rondinaire, torracollonera i fns i tot grollera. Durant el transcurs d'aquesta temporada, el Paco transitarà des del convenciment que no ha de canviar res en la seva vida, de que és al lloc i moment ideals, al reconeixement que els nous temps li han passat per sobre i que haurà de fer alguna cosa per no quedar totalment desubicat.

La primera senyal vindrà en el moment en que s'estimba contra la brocanteria i amb la condemna del jutge que l'imposa fer teràpia. No dubtarà en recórrer al seu amic Genís, al que seduirà per a que sigui ell qui es faci càrrec del seu cas, aproftant-se de la necessitat econòmica per la que passa en aquest moment.

De forma gradual, en Paco anirà agafant consciència que viu en un món on és un anacronisme, que ja no està fet per ell. Anirà acceptant —a contracor— les formes que fan servir la seva flla i el seu gendre, que han vingut a viure a Barcelona, per educar al seu net; acceptarà també que la seva manera de relacionar-se amb les dones no és correcta, que mai ho ha estat, tot i que abans ho semblés; que les noves maneres de fer les coses no sempre són pitjor que les de tota la vida; i que el seu cos ja no dóna per segons quins esforços i ha de començar a mirar-se la salut i l'excés alcohòlic. Assistirem, després dels anys, a la mútua acceptació entre la Lola i el Paco i, en el cas d'aquest últim, a la seva pròpia: la d'un home que ja és un home gran i que potser ha d'encarar la vida d'altra manera. Potser amb una dona de la seva edat. O no.

 

La Xusa

La Xusa és una jove professional del sector vinícola, decidida i resolta, coneguda del Paco, qui pensa que de ben segur que se'n vol anar al llit amb ell. Però res més lluny de la realitat. Ja que la Xusa és una noia independent, intel·ligent, sense pels a la llengua i sense cap daddy issues que resoldre. Cosa que destorba molt al Paco, qui ha estat acostumat tota la vida a ser el madur interessant i atractiu per les joves. Els temps han canviat i la Xusa ha vingut per explicar-li com d'obsolet i equivocat n'està el Paco.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut