Un estiu de màgia i fantasia: 12 pel·lícules de l'estudi Ghibli, a la plataforma 3Cat
Un estiu de màgia i fantasia: 12 pel·lícules de l'estudi Ghibli, a la plataforma 3Cat
La millor animació japonesa

Les pel·lícules de l'estudi Ghibli que pots veure en català a 3Cat

"La princesa Mononoke", "El meu veí Totoro" o "Porco Rosso" són alguns dels títols del mestre de l'animació japonès Hayao Miyazaki que pots veure en català a 3Cat i al SX3

Darrere el món de fantasia, màgia i il·lusió creat pel prestigiós director i il·lustrador d'anime japonès, Hayao Miyazaki, s'hi amaguen històries molt humanes. De l'estudi d'animació Ghibli n'han sortit pel·lícules reconegudes internacionalment, i que aquest estiu es poden veure, en català, a la plataforma 3Cat.

Són onze els títols disponibles entre els quals destaquen "El meu veí Totoro", "Porco Rosso", "La princesa Mononoke" o "El vent s'aixeca", aquestes dues últimes, disponibles per primera vegada en català.

 

L'amistat, la relació amb la natura i els personatges femenins

Les pel·lícules de l'estudi Ghibli són ideals per veure amb els infants, però van destinades a un públic molt més ampli. En els films de Miyazaki hi surten representats diversos valors que parlen de les relacions d'amistat i d'amor, de la relació amb la natura, i sovint les protagonistes de les pel·lícules són nenes o dones fortes.

Tot això dins dels mons inventats de fantasia i màgia, amb el segell de qualitat de Miyazaki, que han portat l'estudi Ghibli a ser un dels referents de l'anime i l'animació japonesa i d'arreu del món

 

Un estiu Ghibli: 11 títols disponibles

A la plataforma 3Cat i al SX3 s'hi poden veure aquest estiu fins a dotze pel·lícules d'aquest estudi d'animació. En destaquen algunes de les més famoses com són "La princesa Mononoke", "Porco Rosso", "La Ponyo al penya-segat", "Kiki, l'aprenent de bruixa" i "El meu veí Totoro" però també s'hi poden veure títols menys habituals, alguns d'ells disponibles per primera vegada en català.

 

"La princesa Mononoke"

En un viatge per descobrir el remei contra una maledicció mortal llançada pel déu-dimoni dels senglars, el príncep Ashitaka es troba enmig d'una guerra entre els déus del bosc i una colònia minera dirigida per la senyora Eboshi. En aquest viatge, l'Ashitaka coneixerà la princesa Mononoke, la San, filla del déu dels llops, Moro.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SX3 (@somsx3_)

 

"Porco Rosso"

Marco Porcellino, més conegut com Porco Rosso, és un pilot amb un cor d'or i nervis d'acer, que durant la Primera Guerra Mundial es va convertir misteriosament en un porc i amaga el seu secret en una illa deserta del Mediterrani. Una de les produccions més conegudes de l'estudi Ghibli.

 

"La Ponyo al penya-segat"

El Sosuke és un nen de cinc anys que un dia, mentre juga a la platja, rescata un peixet de colors encallat en un pot de melmelada, la Ponyo. El pare de la Ponyo, un bruixot que viu a les profunditats del mar, l'obliga a tornar, però ella vol convertir-se en humana per poder estar amb el Sosuke.

 

"Kiki, l'aprenent de bruixa"

La Kiki és una jove bruixa de tretze anys que està a punt de començar la seva formació. Volant amb la seva escombra i acompanyada del seu bon i inseparable amic Jiji, un gat negre molt savi, començarà un viatge on farà grans amics, com en Tonbo, i on descobrirà el veritable poder de la màgia.

 

"El meu veí Totoro"

Els nens són les úniques persones que poden veure Totoro, l'habitant dels boscos. Ells senten una afinitat natural amb el seu únic protector que està sempre a punt per ajudar-los quan el necessiten i sempre té un somriure amable i comprensiu per a ells.

Totoro
 

 

"El record de la Marnie"

L'Anna Sasaki és una nena de dotze anys molt tímida que no té amics. La seva mare adoptiva l'envia a passar les vacances d'estiu a casa d'uns coneguts a la costa perquè millori de l'asma. Allà, coneix una misteriosa nena, la Marnie, que viu en una mansió davant del mar. Entre totes dues creixerà una forta amistat que sembla irreal.

 

"El vent s'aixeca"

Un jove somia amb la creació d'un avió que voli pels aires tan ràpid com el vent mateix. Pel fet de ser curt de vista, però, no se li permet volar, i això fa que s'uneixi a la divisió aeronàutica d'una companyia d'enginyeria. Pel·lícula inspirada en la vida de Jirō Horikoshi, dissenyador d'avions de combat japonesos a la Segona Guerra Mundial.

 

"Arrietty i el món dels remenuts"

Una família de diminuts que viu sota les taules del sòl d'una mansió campestre, no volen deixar-se veure pels humans. Però quan Arrietty, una audaç adolescent estableix un vincle d'amistat amb un dels remenuts, l'existència d'aquests petits éssers es veu perillosament amenaçada.

 

 

"Haru al regne dels gats"

La Haru és una adolescent avorrida i frustrada de la seva vida com a estudiant en una escola de noies de Tòquio. Un dia salva un gat de ser atropellat per un camió. Aquest gat és el príncep hereu del regne dels gats, un lloc estrany i encantat. La Haru viatja fins a aquest país extraordinari, on começa l'aventura.

 

"Murmuris del cor"

La Shizuku és una adolescent aficionada a la lectura, que ha planejat passar les seves vacances d'estiu llegint a la biblioteca i traduint cançons estrangeres. Però, per sorpresa seva, els seus plans fan un gir inesperat quan descobreix que les fitxes dels llibres que agafa de la biblioteca tenen un mateix nom: Seiji Amasawa. 

 

"El castell al cel"

La Sheeta és l'única persona al món que coneix el secret de la ciutat flotant, resultat d'una civilització que sembla que està extingida. I en Pazu és un jove rebel que es creuarà en el camí de la Sheeta. Arribar al castell del cel i conèixer els seus misteris ocults es convertirà en una odissea plena d'aventures i personatges.
 

"Nausicäa a la Vall del Vent"

Una civilització molt avançada desapareix mil anys després d'una guerra apocalíptica i deixa la Terra coberta de boscos plens de bolets verinosos i d'insectes gegantins. Els pocs humans supervivents malviuen en poblats aïllats i en males condicions. Nausicaä és la princesa de la Vall del Vent, un indret minúscul, envoltat de regnes més poderosos i hostils.

 

 

"El castell ambulant"

La Sophie és una noia de 18 anys que treballa a una botiga de barrets. Un dia coneix el mag Howl, un jove amb uns poders extraordinaris. Però la seva trobada no passa desapercebuda per a la bruixa de l'Ermot. Quan la jove torna a la botiga, la bruixa li fa un encanteri i la transforma en una anciana de 90 anys.

ARXIVAT A:
TelevisióCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut