
Un bolet gurmet: receptes amb múrgoles
Quim Masferrer ha sortit a buscar múrgoles per les Gavarres, a "El foraster". Els boletaires que l'acompanyaven comparen que trobar-ne és com un orgasme. Però, per a ell, l'orgasme és menjar-se-les!
Ai, les múrgoles... Difícils de trobar, però exquisides. Amb un aspecte peculiar, però molt apreciades per cuiners i gurmets. Aquest bolet de primavera no es pot menjar en cru per la seva toxicitat: s'han de coure molt bé abans de menjar-se-les, o bé s'han d'assecar. I així, assecades, és com les trobarem al mercat la majoria de vegades. Ara que ja sabem on trobar-ne, només ens falta saber com preparar-les.
1. Espatlla de xai amb múrgoles

Marc Ribas ens va fer aquesta proposta a "Cuines": combinar les múrgoles amb espatlla de xai. Brutal!
2. Galtes de vedella mamet amb múrgoles

Precisament en el capítol d'"El foraster" a Sant Martí Vell, a Quim Masferrer li preparen les múrgoles que havia recollit amb vedella i una bona salsa per sucar-hi pa. I aquí tens una bona recepta per replicar el plat a casa.
3. Canelons amb beixamel de múrgoles i tòfona

El gust delicat de les múrgoles donarà una personalitat única a la beixamel d'aquests canelons.
4. Arròs melós de colomí i múrgoles

Els arrossos, tan agraïts. Se'n poden fer de gairebé qualsevol cosa. Preparar-ne un amb múrgoles resultarà una idea fabulosa.
5. Bacallà amb trinxat i múrgoles

Una característica de les múrgoles és que són buides per dins i es poden farcir. Molt sovint, amb foie, però també és típic fer-ho amb brandada de bacallà. I és que aquest és un ingredient amb què marida especialment bé. Amb aquesta recepta ho podràs comprovar.
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina