No te la perdis!

Un estiu amb la Copa Amèrica de vela i el SX3

La competició arrenca el 22 d'agost i t'oferim una experiència única gràcies al carnet de súper

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Si sou amants del mar i de les competicions nàutiques, aquest estiu no us podeu perdre la Louis Vuitton 37a America's Cup, la competició més important del món. Es farà a Barcelona entre el 22 d'agost fins a finals d'octubre. T'expliquem tot el que necessites saber i els detalls d'un concurs que et permetrà viure la competició des de dins.

On es podrà veure?

L'esdeveniment tindrà els seus punts principals al Moll de la Fusta del Port Vell, a la plaça del Mar, a la platja del Bogatell i també al Port Olímpic de Barcelona. El camp de regates s'instal·larà davant de les platges de Sant Sebastià, Sant Miquel, la Barceloneta, Somorrostro i Bogatell.

Els espectadors podran seguir la prova des de la costa i veure els vaixells, que estaran situats uns 200 metres mar endins.

El Race Village Oficial estarà situat al llarg del Moll de la Fusta i l'entrada serà gratuïta. Serà el centre neuràlgic per als espectadors que vulguin acostar-se als regatistes abans i després de les regates, amb presentacions a l'escenari principal, mentre s'amaren de l'ambient únic de l'esdeveniment. També hi haurà actuacions i oferta gastronòmica.

També es pot visitar l'America's Cup Experience, la primera exposició del món dedicada a l'America's Cup, al Port Vell davant de l'Aquàrium. Els súpers hi poden entrar gratuïtament. Aquí trobaràs tota la informació. 

Participa en el concurs del SX3!

Si voleu viure una experiència única i personalitzada, participeu en aquest concurs on el guanyador i la seva família podran fer una visita exclusiva que els permetrà conèixer totes les interioritats de la competició. També podran seguir les regates des del mar en un vaixell ecològic amb el dinar inclòs. Un cop finalitzi la competició, podran fer una visita a l'America's Cup Experience.

Podeu participar durant tot l'estiu!  

Podeu participar en el concurs clicant aquesta imatge

Com s'hi podrà arribar?

Es facilitarà l'accés a tothom que es desplaci a peu, en transport públic o en bicicleta. L'ús de vehicle privat, en canvi, podrà quedar restringit en determinades hores i espais, en funció de l'afluència de públic. En aquests casos, s'habilitaran punts de control pels quals només podran accedir vehicles autoritzats. Una mesura, però, que no inclou les motos.

Es pot consultar la informació de mobilitat informació actualitzada al web de l'Ajuntament de Barcelona.

Per facilitar la mobilitat, des de principis de juliol el Port de Barcelona també posarà en funcionament un nou servei de Bus Nàutic que connectarà el moll de Drassanes i el moll de Llevant. El servei tindrà capacitat per a 70 passatgers i una freqüència de servei d'uns 25 minuts.

També hi haurà dos aparcaments de cotxes dissuasius. Seran de pagament, un al Fòrum i l'altre a Fira de l'Hospitalet.

En transport públic

Si hi vols anar en transport públic, pots utilitzar el metro i l'autobús. Les parades de metro més properes seran les de la Barceloneta, Ciutadella-Vila Olímpica, Bogatell i Llacuna de l'L4, una línia que es reforçarà en dies de màxima afluència. També s'hi podrà accedir des de la parada Drassanes, de l'L3, i Marina, de l'L1.

Pel que fa al bus, hi haurà un reforç de les línies D20, V15, V19, V21, V23, V25, V27, H16 i 47 durant les hores punta de l'esdeveniment.

Hi haurà un espai reservat al voltant de Pla de Palau per situar els terminals de les línies llançadores que vinguin dels aparcaments dissuasius que s'habilitaran a la zona del Fòrum i a la zona de Fira de Barcelona de l'Hospitalet.

Per facilitar-ne la circulació, s'implantarà un nou carril bus a la Rambla Prim i un de doble al carrer de Trelawny. I també s'habilitaran zones especials per a busos discrecionals al passeig de Joan de Borbó i a l'àmbit del World Trade Center.

Finalment, hi haurà un espai addicional d'espera per al taxi al voltant de l'Hotel Vela.

Desplaçaments en vehicle privat

S'habilitaran dos aparcaments de pagament. Un, a Fira de Barcelona (a l'Hospitalet de Llobregat), amb 1258 places. I un altre al Fòrum, amb 1.200. Els dos estacionaments disposaran d'un servei de connexió gratuït que funcionarà en les hores de màxima afluència. Tota la informació actualitzada es podrà consultar a la pàgina específica de l'Ajuntament de Barcelona sobre la mobilitat durant la Louis Vuitton 37a America's Cup.

 

Qui hi competeix?

L'any 2021, Nova Zelanda va guanyar la 36a edició de la Copa Amèrica, que es va disputar a les aigües d'Auckland, l'illa de la part nord de Nova Zelanda. El vaixell Kiwi va guanyar per 7 regates a 3 al vaixell italià Luna Rossa. El campió actual defensarà el títol a Barcelona davant el millor d'aquests cinc oponents: l'INEOS Britannia del Regne Unit, l'Alinghi Red Bull Racing de Suïssa, el Luna Rossa Prada Pirelli d'Itàlia, el New York Yacht Club American Magic dels Estats Units i l'Orient Express Racing Team de França.

Tots aquests vaixells són tecnològicament molt avançats: es tracta de la segona generació d'AC75, uns monobucs ultra-ràpids. S'eleven per sobre de l'aigua i són capaços d'assolir velocitats al voltant dels 54 nusos (uns 100 km/h).

El guanyador serà qui aconsegueixi sumar abans set victòries en el Louis Vuitton 37a America's Cup Match. En total, s'han de fer un mínim de set i un màxim de 13 regates. Aquesta gran final tindrà lloc a partir del 12 d'octubre.

Les regates se celebraran majoritàriament els dimecres, els divendres i els caps de setmana. Ara bé, les proves depenen del vent, i això podria modificar els dies que s'han previst inicialment.

Primera competició femenina

L'edició de Barcelona passarà a la història per ser la primera vegada que es fa una edició femenina. Es diu Puig Women's America's Cup, i tindrà lloc del 5 al 13 d'octubre.

A més, hi participarà un equip local, el Sail Team BCN. El formen Paula Barceló, Tamara Echegoyen, Silvia Mas, María Cantero, Neus Ballester i Nicole Van der Velden.

També té participació local la modalitat jove, la UniCredit Youth America's Cup, on també està representat el Sail Team BCN, amb els regatistes Neus Ballester, Albert Torres, Marcos Fernández, Martín Wizner, Conrad Konitzer, Nico Martín, Jaime Framis y Antonio Torrado. Aquesta edició es disputarà del 17 al 26 de setembre.

Una mica d'història

La Copa Amèrica és la competició més antiga del món, nascuda el 1851. Es va fer coincidir amb la Gran Exposició a Londres i el primer guanyador va ser la goleta "America" del New York Yacht Club (Club Nàutic de Nova York). Això va servir per batejar la prova amb el nom del primer vaixell guanyador. Aquesta edició, l'esdeveniment es diu Louis Vuitton 37a America's Cup, arran del retorn del patrocinador francès.

Està considerat l'esdeveniment esportiu amb més impacte econòmic i mediàtic després dels Jocs Olímpics i dels Mundials de futbol.

I quin llegat deixarà?

Gràcies a la Copa Amèrica podrem tornar a connectar amb el mar i mirar-lo amb uns altres ulls, amb més estima i respecte. A més, com a terra banyada pel Mediterrani, el mar ha modelat la nostra identitat.

La competició és l'excusa perfecta per deixar un llegat esportiu. Per exemple, entre els nens i nenes que provin la vela per primer cop i se n'enamorin. Alguns també hauran pogut navegar amb embarcacions elèctriques i sostenibles fetes a casa nostra. I tot plegat amb un vessant educatiu que permetrà aprendre multitud de matèries gràcies a la relació tan pròxima amb el mar.

Vídeos relacionats