PROPOSTA "AL MAR!"

Ruta en bicicleta en família per Santa Susanna

Aprofiteu el carnet de súper per fer pàdel surf o caiac al Maresme

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La Carlota Bruna us proposa fer una excursió en bicicleta en família sortint de la zona de platja de Santa Susanna i fins arribar a l'entrada del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. És una sortida de cinc quilòmetres d'anada i cinc de tornada, per tant, està recomanada per a nens i nenes amb certa capacitat de resistència dalt de la bici.

En aquesta ruta, us recomanem una parada a la masia Can Ratés, una casa senyorial del segle XVII que és un gran conjunt arquitectònic que, amb la seva immensa piscina i els seus jardins, acull diferents actes culturals. La masia té adossada una torre de guaita, la torre de Can Ratés, construïda també al segle XVI.

Al mateix espai es pot observar la paret Ratés, una construcció que conduïa l'aigua fins a la masia i que es va construir al segle XIX. Aquest edifici mostra com era i és d'important l'agricultura per a Santa Susanna. De fet, durant tota l'excursió que us proposa la Carlota, podreu observar una gran zona d'horts amb fruites i verdures que canvien en funció de la temporada de l'any. La masia i la paret Can Ratés són una mostra de la rellevància d'aquesta família a la població. Actualment, però, tot és de propietat municipal.

Masia Can Ratés

Ja que esteu aquí aturats, aprofiteu per explicar una llegenda als més petits que està recollida al llibre "La màgica història de l'escut de Can Ratés", escrit per Assumpta Mercader i Solà. Segons aquesta llegenda, a l'estany de Can Ratés hi vivia una dona d'aigua, un personatge mitològic que s'encarregava de custodiar l'aigua dels boscos. També eren les encarregades de dispersar les llavors per l'aire o de cosir les branques dels arbres. Si estaven treballant, no se les podia molestar perquè corries el risc de perdre la memòria o convertir-te en pedra durant una estona. Potser, observant bé l'estany, en podeu trobar alguna i, si no, sempre us la podeu imaginar. Com seria la dona d'aigua de l'estany de Can Ratés?

 

Aprofita el teu carnet per fer activitats familiars al Maresme

Si heu decidit recórrer els pobles de Costa Barcelona, us animem a utilitzar el carnet de súper per fer algunes activitats familiars de la zona.

A Pineda de Mar, podeu fer pàdel surf en una taula doble on poden pujar un adult i un o dos nens, o caiac de mar. És una activitat gratuïta amb el carnet. S'ha de fer reserva prèvia i es recomana fer-la a primera hora del matí. Tens tota la informació aquí.

 

Arenys de Mar podeu fer un tast nàutic amb diferents activitats: navegar en una embarcació escola, remar en caiac o fer pàdel surf. Cada activitat té una edat recomanada: l'embarcació és a partir dels 5 anys, 7 per al caiac i 10 anys per al pàdel surf. Més informació aquí.

 

A Vilassar de Mar també podeu gaudir del mar en família. Us proposem fins a quatre activitats: caiac, pàdel surf, sortir a navegar amb monitor en un veler per a 4 persones o bé fer pàdel surf col·lectiu. Quina us ve més de gust? Són activitats recomanades per a súpers  de més d'11 anys, són gratuïtes amb el carnet i cal fer-ne reserva. Aquí trobaràs tota la informació.

També podreu fer pàdel surf i caiac a aquestes altres poblacions: Calellael MasnouMataró i Montgat

 

 

Vídeos relacionats