Recomanació per a l'estiu

Marta Ferrer: "L'anime de Ghibli transmet missatges molt positius"

Valorem una de les estrenes destacades de l'estiu al SX3 amb la crítica de cinema d'"El suplement" de Catalunya Ràdio

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El SX3 proposa un estiu de pel·lícula amb un cicle de les elogiades produccions de l'estudi japonès Ghibli. Consta de tretze títols disponibles, entre els quals n'hi ha alguns dels més emblemàtics: "El meu veí Totoro" i "Arrietty i el món dels remenuts", "Kiki, l'aprenent de bruixa" i "La Haru al regne dels gats".

També hi ha disponibles "La Ponyo al penya-segat", "Porco rosso", "El record de la Marnie" i "El vent s'aixeca". A l'agost, completaran el cicle "Murmuris del cor", "El castell al cel", "La princesa Mononoke", "Nausicaä a la Vall del Vent" i "El castell ambulant".

La crítica de cinema i sèries del programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio, recomana aquests títols de manera molt clara. Marta Ferrer explica:

"No us els podeu perdre. Una de les coses bàsiques de Ghibli és que reflecteix molt bé els valors de l'amistat. Els personatges femenins estan molt ben explicats, són molt forts i jo diria que són pel·lícules feministes.

Alhora, Ferrer remarca que mirar aquests films aporta un missatge essencial per a la canalla, però també per als adults. Recomana que els mirem en família:

"Sovint es pensa que el cinema d'animació és només és per a nens, però és una experiència per a tota la família. Són pel·lícules molt bones per veure amb els pares, els germans, els cosins o els amics. Tenen missatges molt positius, a favor de la natura i de l'amistat i en contra de les guerres.

D'aquestes pel·lícules, tres es podran veure per primera vegada en català: "La princesa Mononoke", "El record de la Marnie" i "El vent s'aixeca".

Tota la nova programació també està disponible a la plataforma digital 3Cat.

L'univers Ghibli, en català al SX3
Vídeos relacionats