Qui representarà millor la seva generació?

Suu, Lildami, Gisela i Joan Reig: aquests són els capitans de les quatre generacions de "Zenit"

Són artistes molt coneguts i estimats pel públic que tindran un paper crucial al nou xou musical de 3Cat: ser portaveu del seu equip generacional i valorar les actuacions dels artistes
Actualitzat

Cada vegada podem descobrir més novetats de "Zenit", el nou xou musical de 3Cat presentat per Miki Núñez. Ara és el torn de posar cara als quatre capitans: Suu, Lildami, Gisela i Joan Reig. Aquests artistes, amb estils i registres musicals molt diferents, tindran un paper crucial a l'espectacle televisiu que viurem els divendres a la nit.

Es tracta de quatre artistes molt coneguts que formen part de les generacions que estan representades al programa: Z, Y, X i Boomer. Són perfils vinculats al món de la música. La seva funció és la de ser portaveu del seu equip generacional, valorar les actuacions dels artistes i donar a conèixer les puntuacions del grup.

Coneguem una mica més aquests quatre perfils i la seva gran trajectòria dins del món de la música:

Suu, capitana de la generació Z

Suu, nom artístic de Susana Ventura (Barcelona, 14 de gener del 2000), va guanyar popularitat a Instagram gràcies a cançons com "Lligar no és lo teu". Amb només 18 anys, va llançar el seu primer àlbum "Natural" (2018), que la va portar a rebre el premi Enderrock a millor artista revelació.

L'any 2020, va publicar el seu segon disc "Ventura", amb la cançó "Tant de bo", escollida com la cançó de l'estiu de TV3. Posteriorment, el 2022 va llançar el seu tercer treball, "Karaoke", inspirat en els sons dels anys 80 i 90. A "Zenit", serà la capitana de la Generació Z.

Lildami, capità de la generació Y

Lildami, pseudònim de Damià Rodríguez (Terrassa, 22 de maig de 1994), ha esdevingut una figura clau en l'escena de la música urbana en català. Va iniciar la seva carrera musical el 2014 i el 2017 va aconseguir notorietat amb la seva participació al concurs Sona9. Ha col·laborat amb artistes com Sr. Chen i Emotional Goku i ha publicat discos com "Viatge en espiral" (2021) i "Dummy" (2023).

A més de la seva carrera musical, ha estat jurat d'"Eufòria" i presentador de programes de TV3 com "Cover" i "Cute". El videoclip del seu senzill "Supermercat" va ser el més vist en català a YouTube el 2022. Serà el capità de la Generació Y a "Zenit".

Gisela, capitana de la generació X

Gisela Lladó (Barcelona, 1 de gener de 1979), coneguda com a Gisela, va començar la seva carrera a "Operación Triunfo". Va guanyar notorietat internacional representant Andorra al Festival d'Eurovisió 2008 amb la cançó "Casanova". Al llarg de la seva trajectòria, ha gravat diversos àlbums i ha posat la veu a moltes cançons de Disney, incloent-hi "Frozen", on va interpretar el tema principal en les versions en català i castellà.

També ha treballat en musicals com Peter Pan, Grease, i Boscos Endins, consolidant-se com una figura polifacètica en el món de l'espectacle. En aquesta temporada de "Zenit", donarà veu a la Generació X.

Joan Reig, capità de la generació Boomer

Joan Reig (Constantí, 16 de març de 1963) és el bateria d'Els Pets, una de les bandes més icòniques del rock català. A més de la seva tasca com a bateria, també ha compost cançons emblemàtiques del grup, com "S'ha acabat". El 2018 va llançar el seu primer disc en solitari, "La culpa", seguit de "Bagatzem" el 2021, on explora una faceta més íntima i personal amb peces que giren al voltant de la pèrdua. La seva última composició en solitari és el single "Volia volar", estrenat aquest 2024. A "Zenit", serà el capità de la generació boomer.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
El més vist
Anar al contingut