Trucs per dormir millor durant les nits caloroses

Remeis per dormir amb calor a l'estiu

Amb l'arribada de les altes temperatures de l'estiu, dormir es pot convertir en un autèntic malson a causa de la calor

L'estiu ja és aquí. I això significa que la calor es quedarà per conviure amb nosaltres els pròxims mesos. Malgrat que l'estiu simbolitzi l'arribada de les vacances, les altes temperatures poden causar grans inconvenients en el descans de milers de persones.

La calor, entre altres motius, pot provocar problemes a l'hora de agafar el son. Les nits d'estiu a Catalunya, cada cop amb més freqüència, són més i més caloroses. Les famoses nits tòrrides, tropicals o roents s'han incorporat en el nostre vocabulari, i ens fan més complicat dormir en els mesos de més calor sense l'ajuda d'alguns remeis.

Per això, en aquest article, et proporcionarem una sèrie de consells pràctics i remeis casolans per ajudar-te a dormir millor durant les caloroses nits d'estiu. A continuació, trobaràs suggeriments que van des de l'ús d'aparells electrònics fins a trucs senzills que pots aplicar a casa per garantir un descans més fresc i reparador. 

Ús d'aparells electrònics 

Un dels consells més pràctics per poder conviure amb les altes temperatures en les nits de calor és l'ús d'aparells electrònics. Malgrat que tenen un preu elevat, poden ser el millor aliat per descansar de manera efectiva. 

  • Aire condicionat: es recomana no superar els 25 graus i programar l'aparell en mode nit per poder estalviar energia a casa. 
  • Ventilador de mà: en aquest cas, el ventilador serà efectiu quan més a prop sigui del llit. 
  • Ventilador de sostre: com en l'anterior aparell, és convenient que el ventilador sigui a sobre del llit. 

Remeis casolans per atenuar la calor 

Per altra banda, si sou dels que preferiu no utilitzar aire condicionat o ventiladors, encara podeu saber més consells per intentar tenir nits més fredes a la vostra llar.

  • Intenteu fer un sopar més lleuger. Si els menjars són pesats, el cos genera més calor per fer la digestió. 
  • Hidrateu-vos bé, ja que el cos utilitza l'aigua per evacuar la calor.
  • Obriu les finestres de casa. Intenteu que hi hagi corrent perquè pugui corre l'aire dins de casa. 
  • Apagueu totes les llums i aparells electrònics. Es tracta d'una bona solució, ja que aquests aparells gasten energia i emanen calor a la resta de la llar. 
  • El mètode egipci. Aquesta tècnica consisteix a mullar un llençol i escórrer-la fins que deixi de degotar, per després utilitzar-la per dormir. La humitat que allibera ajuda a dormir amb una sensació més fresca.

Els consells del doctor Estivill a 3Cat 

A més de les nostres recomanacions, el doctor Eduard Estivill ha visitat 3Cat per oferir-nos els seus millors consells per suportar les nits caloroses

El principal objectiu per aclimatar-se a les altes temperatures nocturnes és refredar mig grau el cervell. Un consell del doctor Estivill és mullar-nos zones que acumulen molta calor amb una tovallola humida, com poden ser el cap, darrere de les orelles o els canells.

Per altra banda, també es recomana, si es dorm amb les finestres obertes, utilitzar taps i antifaços per evitar la llum i el soroll del carrer. Per acabar, l'última indicació del doctor és sopar poc, seguint el refrany "esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un pobre". 

 

 

A Barcelona, la nit més càlida dels últims anys

La nit del 23 d'agost de 2023 va marcar una fita històrica a la meteorologia de Catalunya. Aquella matinada es va datar la temperatura mínima més alta de la història al territori. Es va assolir el rècord, segons es va registrar a l'Observatori Fabra de Barcelona, que obté dades des de 1914.

Segons l'Observatori, la temperatura mínima d'aquella nit d'agost va ser de 29,4 ºC. Fins al moment, és la mínima més alta de tota la sèrie de més de 100 anys de dades. El rècord anterior va ser de 28,6 ºC, el 8 d'agost del 1923.

Anar al contingut