Aquestes 24 cares són les responsables de fer-te passar una nit de divendres única
Aquestes 24 cares són les responsables de fer-te passar una nit de divendres única
A PUNT PER BRILLAR!

Quatre generacions, un mateix escenari: els concursants de "Zenit" ja són aquí!

Monica Green (boomer), Natxo Tarrés (X), Blanca Paloma (Y) i Mariona Escoda (Z) són només alguns dels artistes que competiran per coronar-se com el millor talent intergeneracional de Catalunya en el gran xou musical. Quins són els altres? Descobreix-los!

Si fins ara coneixíem els quatre capitans de cada generació, ara ja sabem quins són els noms dels 24 artistes que competiran a "Zenit", el nou talent show musical de 3Cat, amb l'ambició de coronar-se com el cantant preferit de totes les generacions.

Com no podia ser d'altra manera, tots ells són figures destacades del món de l'espectacle: des de cantants de renom fins a actors, còmics i influencers amb un talent vocal reconegut.

Ara ja no hi ha marxa enrere: hauran de donar-ho tot a l'escenari per oferir actuacions de gran nivell, combinades amb tocs d'humor. Per tant, no seria gens estrany veure un boomer cantant trap o un membre de la generació Z versionant un gran clàssic. Tens ganes de saber qui són, oi? Doncs som-hi, que el gran espectacle està a punt de començar!

Els participants de la generació boomer

Mone

Mone, nom artístic de Montserrat Teruel Mir (Barcelona, 1959), és una cantant i actriu que ha participat en sèries com "El cor de la ciutat" i "Porca misèria". Ha destacat en teatre musical amb obres com "Guys and Dolls" i "Mamma Mia!" i va participar en el Festival d'Eurovisió l'any 1981. A més, ha col·laborat amb artistes com Gato Pérez, Sopa de Cabra o la Trinca i ha posat veu a pel·lícules d'animació com "La bella i la bèstia" i "Mulan". El 2006 va llançar el seu primer disc, "Regal", amb cançons pròpies.

Monica Green

Monica Green (Rochester, Nova York, 1963) és una cantant de soul, funk i rhythm-and-blues. Va iniciar la seva carrera amb el grup Chocolate City Band i com a corista a Atlanta. Després de formar part del grup d'homenatge El Show de les Supremes, es va establir a Barcelona. El seu primer disc en solitari, "Soul Shoes" (1988), va ser seguit de set àlbums més que fusionen soul, pop, jazz i funk. Ha participat en musicals com "Blues en la nit" i va guanyar el Premi Butaca el 1997. El 2019, va celebrar els seus 30 anys de carrera amb el projecte "Project Soul".

Carlos Gramaje

Carlos Gramaje (Tetuan, 1963) és un actor conegut principalment per ser el primer Saïd del "Mar i cel" de 1988. Va repetir en la reposició del 2004 i, fins i tot, es va tornar a posar en la pell del pirata deu anys després. La pandèmia va ser un punt d'inflexió a la seva vida i va decidir allunyar-se dels escenaris després d'haver estat el protagonista de molts dels musicals de Dagoll Dagom, com "T'odio, amor meu", "Boscos endins" o "Flor de nit", i d'haver-se dedicat a la docència.

Big Mama Montse

Big Mama Montse, nom artístic de Montserrat Pratdesaba (Sant Quirze de Besora, 1963), és una reconeguda artista de blues amb una vintena de discos publicats. Va començar a tocar la guitarra de manera autodidacta als 12 anys i ha combinat la carrera musical amb activitats educatives per a infants. Ha col·laborat amb artistes internacionals, com a l'àlbum "Blues around the world", de Putumayo Records, i ha treballat com a periodista musical. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb nombrosos premis, incloent-hi el Big Bill Broonzy el 2024.

 

Joan Herrero

Joan Herrero (Barcelona, 2 de novembre de 1963) és un dels membres fundadors de Los Manolos, un grup que va guanyar popularitat internacional durant els anys 90, sobretot, després de la seva actuació als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, on van interpretar una versió de la cançó "Amigos para siempre", que va esdevenir un èxit mundial. Tot i que Los Manolos van tenir el seu apogeu als anys 90, han seguit sent una banda de referència en el panorama de la rumba catalana i continuen actius.

Quim Mandado

Quim Mandado (La Jonquera, 7 d'abril de 1961) és un músic català conegut per ser fundador, baixista i cantant de Sangtraït, grup amb que va fer cançons com "El vol de l'home ocell" o "Somnis entre boires". Després de la dissolució del grup l'any 2001, va iniciar la seva carrera en solitari el 2003 i ha seguit vinculat a la música, dirigint corals i tocant amb "Los Guardians del Pont". El 2023 va formar una nova banda amb els seus fills i va tornar als escenaris.
 

Els concursants de la generació X

Salva Racero

Salva Racero (Manresa, 1976) és músic i actor de teatre musical, conegut per ser el vocalista de Lax'n'Busto entre 2006 i 2016, amb qui va gravar diversos àlbums. També ha participat en muntatges com "Notre-Dame de Paris" (2002) i "Mar i cel" (2004). El 2016 va iniciar la seva carrera en solitari, llançant l'EP "Vaig" i l'àlbum "Immortals" (2019). També ha compost cançons com "Què li passa al món" per a la Volta Ciclista a Catalunya i "No em demanis que et recordi" per al Dia Mundial de l'Alzheimer.

Miquel Abras

Miquel Abras (la Bisbal d'Empordà, 1977) és un cantant de pop-rock que va iniciar la seva carrera musical l'any 1997, quan va gravar el primer maxi-CD i va començar a girar. El 2006 va publicar el primer àlbum, "Entre mil vidres trencats", amb un gran èxit a casa nostra. El 2008 va llançar el segon disc, "M'agrada sentir el que tu sents", que va rebre tres premis Enderrock. Al llarg de la seva carrera, ha publicat fins a vuit àlbums d'estudi i algunes de les seves cançons han format part de la banda sonora de sèries com "El cor de la ciutat" o "Porca misèria".

Natxo Tarrés

Natxo Tarrés (Manresa, 1974) és músic, activista i emprenedor, conegut per ser un dels membres fundadors del grup Gossos, amb més de 30 anys de trajectòria i 13 àlbums publicats. A més, lidera el projecte Natxo Tarrés & The Wireless, un homenatge a Bob Marley. Mentre estudiava guitarra al conservatori va compondre "Tot és fosc", una cançó del primer disc de Gossos. Compromès amb la sostenibilitat i el canvi social, ha estat voluntari en diverses entitats i ha liderat diversos projectes.

Helena Miquel

Helena Miquel (Barcelona, 1972) és una periodista, actriu i cantant de formacions com Delafé y las Flores Azules. Entre els anys 1999 i 2016 va formar part de la banda de pop alternatiu Élena. Durant una etapa en què va apartar-se de Delafé y las Flores Azules, va debutar en solitari amb el disc "El sol en la sombra" (2017). En el camp cinematogràfic, va compondre cançons per a la pel·lícula "Jo soc la Juani" (2006) i va debutar com a actriu a "L'idioma impossible" (2010).

Dolo Beltrán

Dolo Beltrán (Sant Boi de Llobregat, 1974) és actriu, lletrista i va ser cantant del grup Pastora entre els anys 2000 i 2013, amb el qual va aconseguir dos discos d'or i dues nominacions als Grammy. Després de la separació de Pastora, va començar una carrera en solitari amb l'àlbum "Copilotos" (2017). En els inicis de la seva carrera musical, va cantar en orquestres, mentre també estudiava teatre. A la petita i la gran pantalla, l'hem pogut veure a "Dieta Mediterrània" (2009), "Jet Lag" (2003), "Infidels" (2009) o "Com si fos ahir" (2021).

Mercè Martínez

Mercè Martínez (Sabadell, 1976) és actriu de teatre, televisió i cinema. Es va formar a l'Institut del Teatre de Barcelona i ha participat en una gran varietat de muntatges teatrals com "The Full Monty" (2002), "Paradís" (2006), "La vampira del Raval" (2011), "T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré!" (2013) o "73 raons per deixar-te" (2016). A la televisió, és coneguda pel seu paper de Nora a la sèrie "La Riera", i també per sèries com "Plats bruts", "Porca misèria" i "Ventdelplà". En cinema, ha guanyat cinc vegades el premi Butaca a la millor actriu de musical i també va ser nominada com a millor actriu de cine per la seva interpretació a "Deu ser que ningú és perfecte".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

Els protagonistes de la generació Y

Samantha

Samantha Gilabert (Beniarrés, 1994) és una cantant valenciana, coneguda per la seva participació en el programa "Operación Triunfo 2020". Després d'estudiar cant i piano, va publicar dos discos com a vocalista del grup valencià Cactus abans de ser seleccionada per al popular concurs televisiu. En sortir de l'acadèmia va publicar el senzill "Quiero que vuelvas", amb què va aconseguir el número u a Spotify en diversos països de parla hispana, com la seva versió en català, "Espere que tornes", que també va ser un èxit en vendes. El juny de 2023 va llançar l'àlbum "Antídoto".

Miss Raisa

Miss Raisa, nom artístic d'Imane Raissali (Tànger, 1996) és cantant i compositora de hip-hop, escriptora i creadora de contingut. Les seves lletres aborden temes socials com el racisme, la religió, el gènere, la llibertat d'expressió i la integració, desafiant estereotips i qüestionant normes socials. Ha publicat el poemari "Pondré los colores" (2022) i ha rebut el Premi TikTok de Diversitat i Inclusió (2021) i el Premi Continuarà de Cultura (2022).

Manel Navarro

Manel Navarro (Sabadell, 1996) és un cantant, guitarrista i compositor català que va representar Espanya a Eurovisió 2017 amb "Do it for your lover". Va començar publicant versions a les xarxes socials i el 2014 va guanyar el concurs "Teen Star" i va gravar el seu primer senzill, "Brand new day". El 2021 va llançar l'àlbum "Cicatriz", amb col·laboracions de Diego Cantero, Miki Núñez, Belén Aguilera, Bely Basarte i David Otero.

Julien

Julien Leone (Perpinyà, 1993) és locutor de ràdio i músic. Va ser tercer finalista en la tercera edició d'"Eufòria", on va destacar per la seva interpretació de cançons en català, francès i anglès, abastant diversos gèneres musicals.

Blanca Paloma

Blanca Paloma (Altet, 1989) és una cantant i escenògrafa valenciana participant del Benidorm Fest 2022 i guanyadora de l'edició 2023 del festival, la qual cosa li va permetre ser la representant d'Espanya al Festival d'Eurovisió 2023 amb la cançó "Eaea". Ha col·laborat en la banda sonora de la sèrie documental "Lucía en la telaraña". En el món del teatre, ha treballat com a escenògrafa i dissenyadora de vestuari. L'any 2023 llençava el seu últim senzill, "Jaleo".  

Kelly Isaiah

Kelly Isaiah Ogbebor (Benin City, Nigèria, 1992) és un cantant i músic, vocalista i membre fundador de la banda de reggae en català Koers, creada el 2014. L'any 2020 va guanyar la setena edició del concurs musical "La voz".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

Les estrelles de la generació Z

Misty

Misty, nom artístic de Míriam Serrano (Tarragona, 1999) és maquilladora i cantant. Va participar en la tercera edició d'"Eufòria", en la qual va arribar fins a la segona semifinal. És una amant del Japó, l'anime i el manga, i es declara "orgullosament friqui".

Roger Padrós

Roger Padrós (Barcelona, 1997) és cantant, compositor i pianista. Als cinc anys va aprendre a tocar el piano i ja estava enamorat de la música clàssica i operística. Va participar en la setena edició de "La voz", una experiència que li va servir de trampolí per, dos anys després, publicar el seu primer àlbum d'estudi, "La vida és millor". L'experiència televisiva s'ha repetit aquest 2024 com a concursant del Benidorm Fest, interpretant el tema en català "El temps". Actualment, està immers en el seu segon disc.

Abril Pastor

Abril Pastor (Barcelona, 2006) és cantant i compositora. Als 8 anys va començar a tocar el piano i a fer els seus primers covers. Va ser llavors, també, quan es va començar a formar, tant en piano com en veu. Amb 15 anys va ser finalista de la segona edició d'"Idol Kids" d'Espanya. A finals de 2023 va estrenar el seu primer senzill, "Esperando primaveras", i va participar en el disc de La Marató amb "Una espurna al cel", una versió del tema "Firework", de Katy Perry.

Mariona Escoda

Mariona Escoda (Valls, 2001) és cantant, compositora i logopeda especialitzada en veu. Vinculada al món de la música des dels cinc anys, va ser la guanyadora de la primera edició d'"Eufòria". Té dos àlbums publicats en solitari i diversos senzills. Ha estat guardonada amb el Premi Enderrock a la millor artista revelació de l'any 2022 i el Premi Gaudí Gresol 2022 a la música. Ha col·laborat amb artistes com Josep Carreras, Miki Núñez o Joan Dausà, entre d'altres. En el camp del teatre musical, ha interpretat el paper de la Rosa al musical "El Petit Príncep" en diverses ocasions.

Nerea Rodríguez

Nerea Rodríguez (Barcelona, 1999) és cantant, compositora i actriu. Va saltar a la fama amb el concurs "Operación Triunfo 2017". En sortir de l'acadèmia, va publicar els senzills "Y ahora no", "Tu segunda opción" i l'EP "Diciembres". Un any més tard, després de l'èxit com a cantant, va consolidar la seva carrera com a actriu protagonitzant el musical "La Llamada". L'any 2021, es va llançar a dirigir la seva pròpia carrera discogràfica i actualment continua immersa en el procés de composició i producció dels seus pròxims senzills.

Scorpio

Scorpio, nom artístic de Clara Sánchez (Barcelona, 2001), és cantant, compositora i ballarina. Va participar en la primera edició d'"Eufòria", on va arribar a la semifinal del concurs. En el camp del teatre musical, va formar part de l'espectacle d'homenatge a Mecano "Cruz de navajas: El Musical". L'any 2022, publicava el seu primer senzill, "Deja Vú", i, poc després, el seu primer àlbum, "Antares". Aquest 2024, ha publicat dos senzills: "Xao xao" i "Caigut del cel".

 

Anar al contingut