Anar a la navegació principalAnar al contingut

És una de les primeres lleis que Pedro Sánchez vol aprovar

La llei de l'eutanàsia: "No tinc por de la vida, tinc por de morir malament"

Hem conegut el cas de la Sofia Malagón, una infermera a qui fa cinc anys li van diagnosticar Parkinson i que vol emparar-se en aquesta nova llei per, si arriba el moment que no es pot valdre per ella mateixa, poder morir dignament

Cristina Solias

17/01/2020 - 14.30 Actualitzat 17/01/2020 - 15.40

La llei de l'eutanàsia: "No tinc por de la vida, tinc por de morir malament"
La llei de l'eutanàsia: "No tinc por de la vida, tinc por de morir malament" (CCMA)

La de l'eutanàsia és una de les primeres lleis que Pedro Sánchez vol aprovar. Al mes de maig ja es va aprovar com a avantprojecte de llei, però no es va tramitar al Congrés perquè es van tornar a convocar eleccions. Es necessiten com a mínim tres mesos i mig de debat parlamentari per tramitar-la. De fet, es va registrar al Congrés abans i tot que Pedro Sánchez presentés la moció de censura a Mariano Rajoy, el maig del 2018. Però sembla que és una prioritat per als dos socis de govern perquè Unides Podem també va presentar una proposta de llei similar. 

Amb aquesta llei es vol convertir l'eutanàsia en un dret al qual es pugui tenir accés des de la sanitat pública. O dit d'una altra manera, que es pugui facilitar el dret a morir a les persones amb una malaltia o una discapacitat greu que no tinguin opcions terapèutiques i que vulguin acabar amb la seva vida de manera voluntària. Un equip de "Planta baixa" hem anat a conèixer el cas de la Sofia Malagón, una infermera a qui fa cinc anys li van diagnosticar Parkinson i que vol emparar-se en aquesta nova llei per, si arriba el moment que no es pot valdre per ella mateixa, poder morir dignament.  

 

El doctor Marcos Ariel Hourmann, l'únic metge sentenciat a l'estat espanyol per haver practicat l'eutanàsia a un pacient, ha explicat a "Planta baixa" com ho va perdre tot, "la dignitat i econòmicament":

 

La presidenta de l'Associació Catalana del Dret a Morir Dignament, Isabel Alonso, ha manifestat que "la voluntat de la persona" és el més important i s'ha referit al cas de Ramón Sampedro: