La Marató 2019 està dedicada a les malalties minoritàries
La Marató 2019 està dedicada a les malalties minoritàries

Visita la recerca de La Marató: 6 projectes en malalties minoritàries  

En l'edició 2024 del cicle "Visita la recerca de La Marató" la ciutadania ha pogut descobrir els avenços obtinguts en un total de 36 projectes actius, 6 dels quals corresponen a les malalties minoritàries, àmbit que va centrar La Marató del 2019 

Recollim alguns dels projectes en malalties minoritàries que els participants del "Visita la recerca de La Marató" han pogut descobrir aquest any: 

A l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, el grup que lidera Antonella Consiglio estudia un parkinsonisme rar, de base genètica, que apareix en infants. Amb l'objectiu de tractar-lo de forma personalitzada, l'equip utilitza cèl·lules mare dels pacients que converteixen en neurones al laboratori. Per la seva banda, la recerca de Bárbara Rivera estudia les alteracions de la tiroide que provoquen errors moleculars en els nostres gens.  
A l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, el grup de Conxita Jacobs cerca nous biomarcadors per detectar la síndrome nefròtica idiopàtica, una malaltia amb molt mal pronòstic que acostuma a no respondre a les teràpies, i que afecta infants i adults.  

Des de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, la recerca liderada per Manuel Palacín mostra com les alteracions en els transportadors cel·lulars són freqüents en moltes malalties minoritàries.  

Anar al contingut