Una de les millors diades castelleres dels últims anys

La diada de Sant Fèlix deixa 10 castells de gamma extra a Vilafranca

La principal diada castellera de l'estiu reuneix les quatre grans colles del país i viu una jornada espectacular

La de Sant Fèlix és una de les diades més importants de la temporada castellera. Les quatre grans colles del país es troben en la que acostuma a ser una jornada amb castells de gamma extra. I aquest any no han decebut. Els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa han protagonitzat una de les millors diades castelleres dels últims anys. 

Els Castellers de Vilafranca han arrencat forts, amb el 3 de 10 amb folre i manilles, un castell que encara no havien provat aquesta temporada i que han aconseguit descarregar per dinovena vegada a la seva història. La Joves de Valls ha descarregat tres castells de gamma extra: 4 de 9 sense folre, 5 de 9 amb folre, 3 de 9 amb folre. Per la seva banda, la Vella de Valls ha descarregat el 4 de 9. Els Minyons de Terrassa han aconseguit descarregar un gamma extra, el 2 de 9 amb folre i manilles.

 

Deu diades castelleres emeses per TV3

Enguany, el canal ha ampliat la cobertura castellera i aquesta temporada emetrà els resums de 10 diades per oferir tota l'actualitat del món dels castells, combinada amb l'anàlisi i la reflexió d'especialistes. Aquestes són les diades que es cobriran:

  • 24 de juny, diada de Sant Joan de Valls

  • 26 d'agost, Festa Major del Catllar

  • 30 d'agost, Sant Fèlix de Vilafranca

  • 17 de setembre, primer diumenge de Festes de Santa Tecla de Tarragona

  • 7 d'octubre, Mercadal de Reus

  • 15 d'octubre, Fira de Santa Teresa, al Vendrell

  • 22 d'octubre, Santa Úrsula de Valls

  • 29 d'octubre, Fires de Sant Narcís de Girona

  • 1 de novembre, diada de Tots Sants de Vilafranca

  • 19 de novembre, diada dels Minyons de Terrassa

Els resums d'aquestes diades són fruit de l'acord entre La Xarxa de Comunicació Local, que produeix el senyal en directe de les transmissions, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i 3Cat, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

La Xarxa, en coproducció amb Canal Blau, TAC 12 i Penedès TV, ofereix la narració de les diades amb la conducció de Carles Cortés, els comentaris tècnics d'Aina Mallol i Toni Comas a peu de plaça per recollir el testimoni dels castellers.

Com a novetat d'aquesta temporada, els resums que ofereix TV3 inclouen, a l'inici de cada emissió, un breu documental sobre la història de la diada en qüestió i els principals castells que s'han aixecat a la plaça on se celebra, així com algunes anècdotes o curiositats.  

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut