EL MACGYVER DE VINEBRE

Josep Nogués, l'inventor de la màquina per fer 1.400 calçots alhora, al "Vosaltres mateixos"

És conegut com el MacGyver de Vinebre i fa més de 40 anys que inventa tota mena de ginys. Entre els aparells: els "buggies", "lo destructor" i la moto d'una sola roda, vehicle amb el qual va entrar al plató del "Vosaltres mateixos"

L'anomenen el MacGyver de Vinebre, perquè és l'autor d'un munt d'artefactes que construeix amb les seves pròpies mans. Josep Nogués ha creat diversos vehicles motoritzats amb rodes, encara que l'Andreu Buenafuente l'ha descobert per un de molt particular: una màquina capaç de coure 1.400 calçots alhora.

"És el somni de qualsevol calçotada. O té molts amics o li agraden molt els calçots." Andreu Buenafuente

Per presentar-se, el Josep ha sorprès el públic amb un altre dels seus ginys per entrar al plató del "Vosaltres mateixos": la moto d'una sola roda. Després d'engegar el motor del vehicle construït per ell mateix, ha voltat per tot l'escenari amb "Highway to Hell" de fons, com una escena de "Mad Max".

L'habilitat de conducció del de Vinebre ha deixat l'Andreu Buenafuente bocabadat: "Ara no sé si això ho he somniat o no he descansat prou aquesta nit."

Un cop aparcada la roda motoritzada, el polímata vinebrà ha repassat amb l'Andreu les seves invencions més famoses, des del primer "buggy" que va construir i gràcies al qual va aprendre a conduir; fins arribar a "lo destructor", un vehicle que és capaç de submergir-se a l'aigua i amb el qual va travessar el riu Ebre. Aquest últim l'ha modificat i ara pot anar per la muntanya, sobre el fang i, fins i tot, pot pujar i baixar escales.

Un sidecar per fer una becaina

De la mateixa manera que els veïns de Vinebre li demanen encàrrecs al Josep, l'Andreu ha aprofitat l'avinentesa per proposar-li una idea: desenvolupar un vehicle on el copilot pugui anar estirat al llit i dormir còmode.

El presentador l'ha batejat com a "sidecaina": un sidecar per fer una becaina. Amb el croquis del vehicle a la mà, el Josep Nogués ha acceptat el repte i s'han citat per provar-lo al seu poble d'aquí unes setmanes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut