"Anomalous"

un thriller psicològic opressiu sobre la culpa

Televisió de Catalunya ha col·laborat en el primer llargmetratge d'Hugo Stuven, "Anomalous", un thriller psicològic opressiu sobre la culpa i com l'esser humà reacciona davant d'ella. David (Edgar Fox) és un jove esquizofrènic que se sent amenaçat per una presència incapaç de definir.
 
Stuven explica que "El punt d'arrencada del film va ser una noticia d'un diari, que deia que un jove s'havia suïcidat gravant-se a ell mateix en un vídeo. David Zurdo, Fernando Acevedo i jo vam decidir crear una història de suspens que comencés amb aquesta notícia i que ens dugués a un gir inesperat que et fes replantejar el film des del començament".
 
La pel·lícula s'ha rodat en anglès i està ambientat a Nova York, tot i que també hi ha localitzacions d'altres ciutats americanes i els interiors s'han rodat tots a Barcelona. El rodatge combina tan la narrativa clàssica (càmera en trípode, petits moviments de grua, travellings) com la més informal, feta amb la càmera en mà que venen a ser totes les gravacions que fa en David com a teràpia.  Stuven comenta que "era important mirar d'expressar el millor possible com els personatges profunditzen en els mecanismes de la ment i la memòria".
 
La història està protagonitzada per Edgar Fox (David), Christy Escobar (Maia) i Lluís Homar (doctor Friedhoff). Tant per Edgar Fox com per Christy Escobar és la seva primera pel·lícula. Stuven conclou que "a la pel·lícula hi ha una frase de Séneca que pot definir-la molt bé: "Una persona que se sent culpable es converteix en el seu propi botxí".
 
"Anomalous" va obtinir el premi bronze en el festival Worldfest-Houston International Film & Video Festival, en la categoria de suspens/thriller. És una producció de Numérica Films i Visionatv amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, el suport de l'ICAA i el finançament de l'ICO. 

Sinopsi:
En David (Edgar Fox) és un jove esquizofrènic que se sentia amenaçat per una presència que era incapaç de definir. De sobte apareix mort a la seva banyera de forma terrible. Es va gravar en vídeo durant una setmana per indicació del seu psiquiatre (Lluís Homar). Ara, una misteriosa agent de l'FBI (Christy Escobar) intentarà demostrar, davant del psiquiatre del jove, que el que li passava al seu pacient podia no ser tot plegat fruit només de la seva imaginació alterada.
 
Fitxa artística i tècnica:
 
Direcció: Hugo Stuven Casasnovas
Guió: Hugo Stuven, David Zurdo i Fernando Acevedo
Producció executiva: Pablo García, Antonio Stolle, Iñigo Marco i Ferran Cera.
Producció: Miguel Ángel Bernardeau i Miguel Torrente
Intèrprets: Lluís Homar ( Robert Hemett Friedhoff), Cristy Escobar (Maia Kesington), Edgar Fox (David Jacobs), Adria Argona (Kate Grani) i Ben Temple (captain), entre altres.
Direcció de fotografia: Pablo Rosso
Música: Sergio Giménez

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut