Esportistes que trenquen esquemes: el món de la gimnàstica artística a "El millor salt"
JA DISPONIBLE A 3CAT

Esportistes que trenquen esquemes: el món de la gimnàstica artística a "El millor salt"

La docusèrie de tres capítols pretén apropar l'audiència al món de la gimnàstica artística, un dels esports visualment més atractius i alhora tècnicament més desconegut, a través d'un dels equips del club Egiba

"El millor salt" és una docusèrie que ha seguit durant el primer equip de gimnàstica artística d'Egiba, el club manresà considerat pels experts com una referència estatal. Amb els Jocs Olímpics sempre com a fita, les esportistes lluiten per ser a l'elit sense renunciar a ser joves.

L'equip està format per noies que tenen entre 12 i 21 anys i entrenen més de 30 hores a la setmana. Encara que sembli mentida, compaginen l'esport d'alt nivell amb els estudis, i encara els queda temps per fer quedades; fer de joves, en definitiva.

Aquesta és la realitat de les noies del primer equip femení de l'Egiba, el club de gimnàstica artística que més èxits ha recollit en l'última dècada a Espanya. Ara, la sèrie documental "El millor salt" segueix el seu dia a dia, les competicions com a club i l'evolució particular de les seves internacionals: Lorena Medina (20 anys) i les germanes Carla Font (21 anys) i Laia Font (16 anys).

Trencar estigmes i prejudicis

Al llarg dels tres capítols, seguirem el Campionat d'Espanya, les jornades de la Lliga Iberdrola de clubs i les competicions internacionals en un viatge que ens portarà per tres continents. Però el més important serà conèixer les històries personals de les protagonistes: entrenadors i gimnastes que s'han vist créixer els uns als altres, amb la motxilla carregada d'èxits i fracassos, de pors i d'alegries, d'esperances i de decepcions.

"El millor salt" pretén apropar l'audiència al món de la gimnàstica artística, un dels esports visualment més atractius i alhora tècnicament més desconegut. També vol trencar estigmes i prejudicis al voltant de la disciplina, extremadament exigent però no més que qualsevol esport d'elit; això sí, amb una particularitat innegable: la joventut amb què s'arriba al màxim nivell i, malauradament, l'edat amb què es deixa la malla.

Un model alternatiu

En gimnàstica, com en moltes disciplines individuals, les esportistes de màxim nivell reben una beca federativa per deixar el dia a dia del seu club i la seva família i anar-se'n a viure i entrenar en un centre d'alt rendiment (CAR). L'Egiba és el primer club que va decidir crear un model alternatiu: fa una dècada, es va proposar arribar al màxim nivell sense que les gimnastes haguessin de deixar el club, el lloc on estudien ni les seves famílies.

Un model no té per què ser millor que l'altre, però a Manresa les gimnastes poden escollir, i totes han decidit quear-se. La Federació Espanyola, començant per la seleccionadora Lucía Guisado, han reconegut i celebrat aquest èxit i compten amb les joves de l'Egiba per a les seleccions absoluta i júnior, que s'incorporen a la concentració permanent de Madrid cada cop que hi ha convocatòria per a una competició.

 

 

Anar al contingut