Anar a la navegació principal
Dades i xifres

Canvi d'hora, sí o no?

insertaSVP('http://www.3cat24.cat/flash/simpleVideoPlayer.swf','http://flv-500.tv3.cat/g/informatius/5/9/1225031836495.flv','http://www.3cat24.cat/multimedia/jpg/9/8/1225040057289.jpg',true,400,283); Com


Com ja deuen saber, la matinada passada va tornar a tocar el canvi d'hora, en aquest cas endarrerint els rellotges. Avui, doncs, ja es farà fosc més aviat. I això, per què? És necessari? Estalvia de veritat? Millora alguna cosa? Segur que és un dels temes de les sobretaules d'avui i, evidentment, també la xarxa en va plena. Hi trobem des de l'explicació oficial del govern català que fixa l'estalvi en 19 milions d'euros, fins a informes científics que en neguen els avantatges ja que, diuen, és més el que es gasta al vespre que el que s'estalvia al matí, o iniciatives populars per abolir el canvi d'hora. En tot cas, Internet és un bon lloc per alimentar, un any més, la polèmica i trobar opinions i dades a favor i en contra.

Altres enllaços
Vikipedia - Horari d'estiu
Perquè el canvi horari?
Canvi d'hora amb nocturnitat
"Ahorro cero por el cambio horario" (article d'El Pais)
Demanda de energía en tiempo real (Red Eléctrica d'Espanya)
Estudi que demostra que el canvi horari no estalvia energia (en anglès)
Saving time, saving energy: document (en anglès) de la California Energy Comission
Curiositats canvi horari
Animació de la rotació de la terra al sol
Facebook group Against Daylight Saving Time
World Time Zone - Països que fan servir el canvi horari, i tot sobre els husos horaris
Mapa del mon on es veu on il·lumina el sol
Anar al contingut

Espai internet

Benvingut al blog de l'"Espai internet", el microprograma sobre la xarxa que s'ha emés durant onze anys, fins al juny de 2018, els diumenges, després del Telenotícies Cap de Setmana de TV3. Ara, seguim a la xarxa. L'"Espai internet" l'han elaborat els periodistes Jordi Aguilera i Antonio Novella, amb muntatge de Rubén García Perdomo, Jordi Canadés i Alex Fazzio. Aquest blog de l'"Espai internet" vol servir de corretja de transmissió entre aquells que l'hem fet i el públic al qual s'ha adreçat: els internautes. Podreu trobar-hi els webs més útils, els més curiosos, els blogs més interessants, el més nou a la xarxa i també el més divertit...  També els vídeos, els textos i els enllaços referents a totes les propostes que us hem anat fent des de la primera emissió, l'1 d'abril de 2007. Premis: L'Espai Internet va ser guardonat, el setembre de 2012, amb el Premi d'Excel·lència en l'Àrea de Divulgació de les TIC, en l'apartat de Televisió, pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). El gener de 2011 el blog de l'"Espai internet" ja havia estat reconegut amb el Vè Premi de Periodisme TECNALIA en la categoria d'Internet. I un any abans, amb el Premi Blocs Catalunya 2010 en la categoria de Noves Tecnologies.

Cerca posts del blog
Últims posts