"Durante la tormenta", d'Oriol Paulo

"Durant la tempesta", amb participació de TV3, èxit de taquilla a la Xina

"Durant la tempesta", l'últim thriller d'Oriol Paulo amb participació de TV3, assoleix rècord d'espectadors a la Xina i es converteix en el títol espanyol més vist a l'estranger des de "Contratemps".
Actualitzat

El director català Oriol Paulo ha tornat a arrasar a la Xina. Després de l'èxit de  "Contratemps", també amb participació de TV3, "Durant la tempesta" s'ha tornat a col·locar entre els més vistos, a l'estrena, al davant de superproduccions nord-americanes.

El director català ja va triomfar entre el públic xinès amb "Contratemps". Les descàrregues pirates l'havien fet coneguda i això va portar molta gent a les sales. Va fer història recaptant 26 milions de dòlars als cinemes, la més taquillera del 2017 a la Xina. Ara molts espectadors xinesos han anat a veure "Durant la tempesta" perquè ja coneixien Oriol Paulo com a director.  

"Durant la tempesta" es va estrenar a Espanya el 30 de novembre i ha recaptat uns 800.000 euros en total. A la Xina es va estrenar el 28 de març i el primer cap de setmana va tenir més d'un milió i mig d'espectadors i va recaptar 8,9 milions de dòlars. Així, es converteix en el títol espanyol més vist a l'estranger des de "Contratemps" i, de fet, duplica l'estrena que va tenir aquesta l'any 2017. En aquests moments "Durant la tempesta" porta recaptats 15,5 milions de dòlars en 12 dies.

La pel·lícula és un puzle estructurat en dos temps, en dues realitats, que a poc a poc van modelant la naturalesa del sentiment més complex de l'ésser humà: l'amor. Tot neix i tot mor amb els personatges, i és a través d'ells que l'espectador viatjarà de la mà d'una mare desesperada per trobar la seva filla, que sembla que no ha existit mai. Tota la posada en escena i el viatge emocional de l'espectador vindrà donat per aquesta "mare coratge" que mai es rendeix davant l'adversitat. És un llargmetratge basat en la força de la dona, de l'amor i de la maternitat. En la força de creure en un mateix per sobre de tot i més enllà d'una realitat determinada. "Durant la tempesta" juga també amb relativitats i jocs de miralls. I si la realitat que ens envolta fos una mera il·lusió? Què passaria si tot el que es percep fos només una projecció distorsionada que amaga una naturalesa diferent? Què passaria si el present no fos més que un conjunt d'esdeveniments absolutament aleatoris als quals s'anomena destí? La pel·lícula es planteja totes aquestes preguntes.

Oriol Paulo ha estat a la Xina per promocionar la pel·lícula i ha pogut comprovar l'avidesa de misteri que presenten els espectadors xinesos, que els agrada donar voltes a les possibilitats de la trama: "És un espectador que disfruta molt quan el desafies i l'obligues a viatjar d'un temps a un altre, d'una realitat a una altra, i el que he pogut comprovar és que ells entraven moltíssim en el joc".

El director ha explicat a TV3 que ha rebut diverses ofertes per fer coproduccions amb la Xina. No ho descarta, però per a ell el primer és la història i si aquesta requereix la Xina com a escenari. "Durant la tempesta" es va rodar en diferents localitzacions de Barcelona, Terrassa i Las Palmas de Gran Canaria.

Paulo, ha treballat com a guionista en diferents sèries de televisió, moltes d'elles a TV3, entres les quals destaquen "Majoria absoluta" i "Nit i dia". Després d'escriure i dirigir diferents curtmetratges entre Barcelona, Madrid i Los Angeles, va debutar en la direcció de pel·lícules com "El cos" i "Contratemps", totes dues amb participació de TV3. És una pel·lícula produïda per Atresmedia Cine, Think Studio, Colosé Porducciones i Mirage Studio AIE amb col·laboració amb Marrowbone S.L.U., i la participació de Televisió de Catalunya, Atresmedia, Netflix, Vodafone, Cosmopolitan TV i Audiovisual S.G.R., amb la col·laboració especial de Warner Bros.

Sinopsi
Una interferència entre dos temps fa que la Vera, una mare feliçment casada, salvi la vida d'un noi que va viure a casa seva 25 anys abans. Tanmateix, les conseqüències de la seva bona acció provoquen una reacció en cadena que fa que desperti en una nova realitat, en la qual la seva filla no ha nascut mai.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més vist
Anar al contingut