Tomàquet farcit d'amanida

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet és l'aliment estrella de l'estiu, n'hi ha moltíssimes varietats: si l'una és bona, l'altra encara més! En destaca la gran quantitat que aporta de vitamina C, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 1 PERSONA 

    1 tomàquet cor de bou 

    50 g formatge fresc de cabra 

    15 ml oli OVE 

    10 g panses 

    10 g olives sense pinyol 

    7 ml vinagre de Mòdena 

    5 g tàperes 

    5 g pinyons torrats 

    2 anxoves 

    Alfàbrega fresca 

    Orenga fresca 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Agafem un tomàquet cor de bou, el tallem per la part superior i, amb l'ajuda d'una cullera, el buidem. Guardem la part superior per a l'emplatat. 
  2. Comencem el farcit tallant a trossos la carn que hem tret del tomàquet. La reservem en un bol. 
  3. Tallem a trossos 50 g de formatge de cabra i l'afegim al bol. 
  4. A continuació, piquem menut 2 lloms d'anxoves i els passem al bol. 
  5. Agafem i maltallem un grapat d'olives sense pinyol. Les afegim al bol, amb unes panses i uns pinyons torrats. 
  6. Acabem el farcit amb una cullerada de tàperes que, si voleu, podeu maltallar. 
  7. Salem i pebrem el farcit i ho barregem bé amb una cullera. 
  8. Farcim el tomàquet i el reservem un moment. 
  9. Fem una vinagreta posant en un pot de vidre 2 parts d'oli d'oliva i 1 de vinagre de Mòdena. Hi afegim un polsim de sal. Acabem la vinagreta maltallant unes fulles d'alfàbrega fresca i unes fulles d'orenga fresca. Tapem el pot, sacsegem i ja tenim la vinagreta a punt. 
  10. En el moment de servir, posem una mica de vinagreta per damunt del farcit i presentem el tomàquet tapant-lo amb la part superior tallada.  
Anar al contingut