Tiramisú de nous

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mascarpone és un formatge fresc cremós molt energètic i ric en greixos, ja que s'elabora a base de crema de llet i nata, per tant, el seu consum ha de ser moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    270 g de mascarpone 

    200 g de sucre 

    120 g de farina 

    130 ml de cafè 

    100 ml de beguda de nous   

    4 ous 

    Licor de cafè 

    Cacau en pols 

    Nous pelades 

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de 4 ous. En el bol de les clares hi anirem afegint 100 g de sucre mentre les muntem a punt de neu. En el bol dels rovells hi afegim 20 g de sucre mentre les blanquegem amb varetes elèctriques. 
  2. Afegim de mica en mica els rovells blanquejats al bol de les clares a punt de neu amb moviments embolcallants. 
  3. Afegim a la barreja 120 g de farina amb un tamisador. 
  4. També hi afegim 30 ml de cafè fet.  
  5. Posem la barreja a una mànega i l'anirem posant en forma de rectangle en un paper de forn que tenim en una safata. Ho enfornarem 15 minuts a 170º. 
  6. En un bol hi posem 100 ml de beguda de nous, 270 g de mascarpone i 80 g de sucre. Ho muntem amb les varetes elèctriques durant 3 minuts. 
  7. Maltallem un grapat de nous pelades. 
  8. Tallem el pessic temperat en rectangles segons el motlle on posareu el tiramisú. Posem al motlle la base del pessic. 
  9. En una gerreta hi barregem 100 ml de cafè fet amb unes gotes de licor de cafè. Xopem el pessic que ja és a la base del motlle amb el líquid. 
  10.  Al damunt hi afegim la crema de mascarpone, després les nous, una mica de cacau en pols i l'altre tros de pessic. Xoparem aquesta última capa amb més líquid de cafè i licor i repetim una nova capa de mascarpone, nous i cacau. 
  11. Ja podem emplatar una ració.
Anar al contingut