Tàrtar de tonyina amb patates llumí

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les tàperes són la poncella d'un arbust molt estès pel Mediterrani. Són molt riques en flavonoides que els atorguen propietats antiinflamatòries.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de llom de tonyina

    4 ous

    3 patates

    2 cebes tendres

    Julivert arrissat

    Herba fontana

    Ruca

    Cogombrets envinagrats

    Tàperes

    Gingebre

    Bitxo fresc

    Mostassa de Dijon

    Colatura d'anxova

    Salsa Worcestershire

    Whisky fumat

    Pebre blanc

    Pebre negre

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Per fer els rovells curats, posem els rovells en una carmanyola, els cobrim d'aigua, hi afegim un tap de colatura d'anxova, un raig d'oli i ho deixem a la nevera durant 24 hores.
  2. Pelem les patates, les tallem en forma de tires fines com un llumí i les posem en aigua i gel uns deu minuts perquè treguin midó i ens quedin més ben fregides.
  3. Tallem a una mida ben menuda les cebes tendres, els cogombrets i les tàperes. Per a quatre persones, hi hem posat cinc cogombrets i unes quinze tàperes. Tallem també un bocí de bitxo fresc, segons si us agrada més o menys picant.
  4. Tallem el llom de tonyina, ja sense pell, que abans haurem congelat durant 24 h i haurem descongelat a la nevera. Mullem el ganivet a cada tall i anem tallant la tonyina a contraveta, fins a fer-ne dauets.
  5. Posem en un bol ben fred la tonyina i tots els elements que hem tallat. Hi afegim també el gingebre, que ratllarem (si el teniu pelat i congelat, us anirà perfecte per ratllar). Ho integrem tot i ho assaonem amb una cullerada de salsa Worcestershire, una cullerada de whisky, una culleradeta de pebre blanc en pols, una cullerada de mostassa i un bon raig d'oli d'oliva. Ho integrem tot bé i ho acabem d'ajustar al nostre gust.
  6. Per fer les patates, les eixugueu bé i les fregiu en oli abundant ben calent. Les poseu en paper absorbent i les saleu.
  7. Amanim quatre fulles (pot ser herba fontana, xicoia, ruca, julivert arrissat, ravenissa…), amb oli, sal i pebre.
  8. Emplatem el tàrtar, el rovell curat, les herbes d'amanida i les patates fregides.
Anar al contingut