Sardines a la donostiarra

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són una varietat de peix blau que aporta greixos omega-3, beneficiosos per a la salut cardiovascular. Es recomana menjar peix blau 3 cops per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 1 PERSONA

    5 sardines  

    2 grans d'all  

    1 llimona 

    Caiena en flocs  

    Vinagre de xerès 

    Oli OVE 

    Sal gruixuda 

PREPARACIÓ

  1. Posem carbó al foc per aconseguir un bon caliu. 
  2. Pelem 2 grans d'all. Els laminem.  
  3. Posem la paella al foc, sigui a la cuina o a la barbacoa. Quan estigui calenta, hi tirem un raig d'oli, els alls laminats i una culleradeta de caiena en flocs. 
  4. En una safata clavem dues broquetes de metall a 5 sardines sense budells, però amb les escates i el cap.  
  5. Amanim les sardines amb un raig d'oli OVE i sal gruixuda.  
  6. Posem les sardines a la brasa. 
  7. Pelem una llimona i tallem la pell en tres trossos. Afegim la pell de llimona a la paella amb els alls.  
  8. Si les sardines ja s'han cuit d'una banda, les girem.  
  9. Si els alls de la paella han agafat color, hi tirem un raig de vinagre de xerès 
  10. Un cop cuites, traiem les sardines i la paella del foc. 
  11. Tirem la salsa sobre les sardines.  
  12. Emplatem.  
Anar al contingut