Postres de gintònic

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Estrada Canal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 tòniques
- 10 cl de ginebra
- 4 fulls de gelatina
- Per al gelat de llimona:
- 1 llimona
- 4 ous
- 100 g de sucre glaç
- 200 g de nata muntada
- Per guarnir:
- ratlladura de llimona seca
- sucre
PREPARACIÓ
Per fer el gelat, poseu els ous, el sucre glaç, unes ratlladures de pell de llimona i una mica de suc de llimona en un cassó.
Poseu el cassó al foc i no pareu de remenar-ho fins que quedi espès, com una crema. Després, poseu-ho a refredar a la nevera. Quan estigui fred, afegiu-hi la nata muntada i remeneu-ho suaument. Deixeu-ho refredar 24 hores al congelador.
A continuació, poseu la ginebra en un bol, escalfeu-la una mica al microones i afegiu-hi els fulls de gelatina remullats. Remeneu-ho bé fins que els fulls de gelatina es desfacin. Tot seguit, afegiu-hi les tòniques, barregeu-ho i deixeu-ho quallar a la nevera.
Mentrestant, poseu en un morter la ratlladura de llimona seca i el sucre i tritureu-ho fins que quedi ben fi.
I ja per acabar, mulleu la part de dalt de la copa amb ginebra i arrebosseu-la amb la barreja de ratlladura de llimona i sucre. Després, poseu la gelatina de gintònic trencada al fons de la copa i a sobre col·loqueu-hi una bola de gelat de llimona.
Poseu el cassó al foc i no pareu de remenar-ho fins que quedi espès, com una crema. Després, poseu-ho a refredar a la nevera. Quan estigui fred, afegiu-hi la nata muntada i remeneu-ho suaument. Deixeu-ho refredar 24 hores al congelador.
A continuació, poseu la ginebra en un bol, escalfeu-la una mica al microones i afegiu-hi els fulls de gelatina remullats. Remeneu-ho bé fins que els fulls de gelatina es desfacin. Tot seguit, afegiu-hi les tòniques, barregeu-ho i deixeu-ho quallar a la nevera.
Mentrestant, poseu en un morter la ratlladura de llimona seca i el sucre i tritureu-ho fins que quedi ben fi.
I ja per acabar, mulleu la part de dalt de la copa amb ginebra i arrebosseu-la amb la barreja de ratlladura de llimona i sucre. Després, poseu la gelatina de gintònic trencada al fons de la copa i a sobre col·loqueu-hi una bola de gelat de llimona.