Pizza de carxofes i espàrrecs blancs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per fer la massa
250 g farina fluixa
150 ml aigua
50 g massa mare
10 g llevat fresc
5 g sal
Per omplir la pizza
4 tomàquets de pera
4 carxofes
2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat
1 pot d'espàrrecs blancs
1 ou
1 anxova
Alfàbrega fresca
Pebre vermell fumat dolç
Mozzarella fresca
Pebre negre
Sèmola de blat
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Per fer la massa, tamisem 250 g de farina fluixa en un bol. Hi afegim 50 g de massa mare, 150 ml d'aigua calenta i amassem.
- Hi afegim el llevat fresc i pastem. En fem una bola, l'emboliquem amb un drap perquè no ens faci crosta i la deixem reposar 30 minuts.
- Tornem a pastar afegint-hi 5 g de sal. Ho funyim, en fem una bola i ho deixem a la nevera, filmat a pell, durant 48 hores.
- Fem un tall en forma de creu al cul dels tomàquets, els escaldem i en tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. Els pelem, els tallem a una mida ben menuda, en descartem les llavors, i els posem a coure a foc baix, amb un polsim de sal. Hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat i una cullerada de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem i ho reservem.
- Pelem les carxofes i en traiem barbes i puntes. Les tallem a làmines molt fines i les reservem dins un bol amb aigua, suc de llimona i unes branques de julivert.
- Fem una maionesa amb una mica del suc del pot dels espàrrecs, un ou, una anxova tallada a dauets, sal, pebre negre i oli d'oliva verge extra. Ho emulsionem fins aconseguir la textura de maionesa.
- Posem sèmola de blat damunt la fusta i hi estirem la massa de la pizza fins que agafi la forma que volem. La posem sobre un paper sulfurat, la pintem amb la salsa de tomàquet i la cobrim amb la mozzarella tallada a trossets, prèviament escorreguda.
- La posem damunt d'una safata de forn ben calenta i l'enfornem 15 minuts a màxima potència.
- Fregim les carxofes, prèviament escorregudes i enfarinades. Les posem damunt de paper absorbent, les salpebrem i enretirem el paper de seguida que n'ha absorbit l'excés d'oli. La posem damunt la pizza, ja fora del forn, juntament amb els espàrrecs, la maionesa i unes fulles d'alfàbrega.