Pastís d'endívies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tot i que les endívies són unes hortalisses molt lleugeres, la salsa a base de mantega i formatge els afegeixen molta energia i greixosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    700 g endívies

    140 g mantega

    300 ml llet

    80 g nous

    40 g farina

    35 g formatge blau

    2 ous

    Nou moscada

    Pebre blanc

    Sal

    Flors de cibulet

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc i hi afegim 40 g de mantega i la desfem.
  2. Afegim al pot amb mantega 40 g farina i l'enrossim uns 10 minuts.
  3. Afegim 300 ml de llet al pot i ho anem remenant fins que arrenqui el bull.
  4. Afegim al pot un pessic de sal, una mica de pebre blanc i ratllem una mica de nou moscada. Ho integrem tot.
  5. Tallem pel costat llarg 700 g d'endívies netes.
  6. Posem les endívies tallades dins un pot amb aigua amb sal bullint. Deixem les endívies a l'aigua uns dos minuts.
  7. Pesquem les endívies amb l'aranya o unes pinces i les posem dins un bol amb aigua salada i gel.
  8. Eixuguem les endívies i les tallem a juliana d'un dit de gruix.
  9. Posem una cassola al foc i hi tirem una cullerada sopera de mantega perquè s'escalfi.
  10. Quan la mantega sigui calenta, hi tirem les endívies. I deixem que s'ofeguin uns 5 minuts.
  11. Passat aquest temps, posem les endívies a escórrer.
  12. Batem en un bol 2 ous.
  13. Afegim la beixamel al bol amb ous batuts, hi tirem 35 g de formatge blau i les endívies colades.
  14. Ho integrem tot i ho reservem.
  15. Posem 80 g de nous pelades a la picadora i les triturem.
  16. Afegim 40 g de mantega pomada al bol de les nous triturades i ho integrem per fer una massa.
  17. Posem aquesta massa al fons i a les parets d'un motlle i ho portem al congelador.
  18. Deixem que la massa es refredi bé un mínim de 15 minuts al congelador. Si ja està congelada, la recuperem i hi tirem el farcit d'ous, beixamel i formatge.
  19. Preparem un bany maria per al forn. Agafem una safata de forn grossa i hi posem el motlle del pastís al mig. Omplim la safata grossa amb aigua bullint. Ho portem al forn a 160 º, 40 minuts.
  20. Passat aquest temps, traiem el pastís del forn. Deixem que es temperi fora del forn. Un parell d'hores més tard, el posem a la nevera.
  21. Al cap de tres hores de nevera, podem rescatar el pastís d'endívies. Hi posem unes flors de cibulet i podem servir-lo.

 

Anar al contingut