Pasta amb conill

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El conill és un animal de carn blanca, de baix contingut calòric i pobre en greixos, però molt ric en proteïnes de qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 conill petit ja net

    80 g de cigrons

    1 ceba de Figueres

    1 pebrot verd italià

    2 tomacons

    200 g gurullos

    5 avellanes torrades

    2 grans d'all

    1 nyora

    Farigola

    Llorer

    Brins de safrà

    Julivert

    Pebre

    Sal

    Oli

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant els cigrons. Hem d'hidratar 80 g de cigrons (pes en cru) i un cop els tinguem hidrats els pelem.
  2. Posem un pot al foc amb aigua i també posem una cassola a escalfar.
  3. Comencem a preparar el conill, un conill petit tallat a bocins. El salpebrem i l'afegim a la cassola, juntament amb un raig d'oli, dos grans d'all, que haurem aixafat abans, farigola i una nyora, que maltallem.
  4. Deixem que s'enrosseixi amb la cassola mig tapada.
  5. Mentrestant tallem a daus una ceba de Figueres ja pelada i un pebrot verd italià net.
  6. Retirem de la cassola el conill, la nyora i els alls enrossits i descartem la farigola, que ja ha fet la seva funció. Ho reservem.
  7. Afegim a la cassola la ceba i el pebrot tallats i hi afegim una mica d'oli si cal. Ho enrossim tot durant vuit minuts.
  8. Mentrestant fem una picada. Posem al morter la nyora enrossida, uns brins de safrà i uns alls enrossits que pelem. Quan ho tinguem tot dins el morter, ho piquem.
  9. Quan hagin passat els vuit minuts, afegim a la cassola el conill que hem reservat, la picada, dos tomacons ja nets que ratllem directament a la cassola, sal i pebre. Ho integrem i ho coem durant dos minuts.
  10. Ho coem tot amb els cigrons pelats, aigua calenta fins a cobrir-ho tot i llorer, i deixem que es cogui mig tapat durant deu minuts.
  11. Ho destapem, afegim a la cassola 200 g de gurullos i els coem durant set minuts.
  12. Mentrestant, posem al morter cinc avellanes torrades i les esmicolem fins a fer-ne farina. Ho afegim a la cassola i ho integrem.
  13. Tallem julivert menut.
  14. Quan hagin passat set minuts ho emplatem i a cada ració hi afegim el julivert tallat.
Anar al contingut