Lluç a la romana

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El lluç pertany al grup dels peixos blancs perquè el seu contingut en greix no supera el 2%.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a una persona 

    170 g lluç 

    1 llima 

    2 ous 

    Farina 

    Sal 

    Oli OVE 

    Pebre blanc 

    Gingebre en pols 

    Orenga 

    Fonoll 

    Julivert

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la maionesa cítrica. Trenquem un ou al got batedor i hi afegim la ratlladura de mitja llima, el suc de la mitja llima, sal, pebre blanc, mitja culleradeta de gingebre en pols i oli OVE fins a cobrir-ho.  
  2. Ho emulsionem amb el braç elèctric.  
  3. Tallem amb el ganivet una barreja de fulles aromàtiques fresques: julivert, fonoll i orenga. Afegim les fulles al bol de la maionesa i ho integrem.  
  4. Posem una paella amb oli abundant a escalfar. És on fregirem el lluç. 
  5. Trenquem un ou en un bol i el muntem una estona llarga amb les varetes elèctriques.  
  6. Tallem 170 g de lluç en forma de dits i ho salpebrem. 
  7. Enfarinem el lluç en un plat i d'allà el passem per l'ou.  
  8. Posem el lluç a fregir en tongades.  
  9. Un cop fregit, posem el lluç sobre un paper absorbent i, després de pocs minuts, el portem a un plat sense paper. 
  10. Espolsem la ratlladura de l'altra mitja llima sobre el lluç fregit 
  11. Emplatem el lluç amb un bol amb la maionesa de cítrics. 
Anar al contingut