Lioneses de cafè
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració és ideal per a la salut òssia ja que la llet ens aporta calci, i la nata i la mantega, vitamina D, tot i que també aporta molts greixos saturats, pel que el seu consum ha de ser moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 ml nata 35%
140 g de farina
125 ml de llet
125 ml d'aigua mineral
110 g de mantega
55 g de sucre
4 ous
3 cullerades de Cafè soluble
2 làmines de gelatina
Una beina vainilla
Una culleradeta de canyella en pols
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un pot 125 ml de llet, 25 ml d'aigua i una beina de vainilla, 110 g de mantega i 5 g de sucre i ho portem al foc, viu, fins que bulli.
- Tamisem 140 g de farina en un bol amb un colador. Hi afegim 1 culleradeta de canyella en pols.
- Afegim al pot aquesta barreja amb un polsim de sal. Ho remenem. manualment fins que la massa es desenganxi de les parets del pot.
- Batem en un plat 4 ous.
- Incorporem els 4 ous batuts al pot de mica en mica i sense parar de remenar. Ho barregem bé i posem la massa resultant en una mànega.
- Preparem una safata de forn amb paper sulfurat. Fem boletes de mida mossegada i les deixem a sobre de la safata.
- Espolsem un grapat de cafè soluble per sobre de les boletes. Posem el forn a 250º i quan enfornem les boletes l'abaixem a 180º i ho deixem 20 minuts.
- Hidratem dos làmines de gelatina en un plat soper amb una mica d'aigua mineral freda.
- Desfem en un pot al foc 50 g de sucre i 100 ml d'aigua mineral. Hi afegim la gelatina hidratada i ho deixem refredar.
- Traiem les boletes del forn i les deixem refredar.
- Traiem de la nevera 300 g de nata i un bol d'acer inoxidable. Muntem la nata afegint-hi 3 cullerades de cafè soluble. Quan la nata estigui mig muntada hi afegim el xarop-almívar i acabem de muntar-la.
- Posem la nata muntada en un mànega i la portem a la nevera perquè es refredi.
- Tallem les boletes deixant-les unides per una banda (com si les lioneses fossin les valves d'un musclo), les omplim amb la mànega i llest!!!