Flam al microones
INGREDIENTS
Per a 1 persona
1 ració
- 1 ou
- 125 ml llet
- 45 g sucre
- 1 llimona
- 5 ml d'aigua
- 15 g nous barreja de fruits secs
PREPARACIÓ
- En un recipient hi posem 125 ml de llet, 1 ou, 25 g de sucre i la pela ratllada d'1 llimona. Ho barregem tot.
- Posem la barreja en un got que pugui anar al microones i ho cuinem 2,5 minuts a 200 W.
- Passat aquest temps, traiem el flam, deixem que reposi 4 minuts i el tornem a posar al micro 2,5 minuts més a la mateixa potència.
- Després, portem el flam a la nevera, on deixarem que reposi un mínim de 10 minuts.
- Mentrestant, posem 20 g de sucre en una paella i hi afegim una cullerada d'aigua. Deixem que s'escalfi i faci caramel.
- Quan sigui marró, afegim un grapat generós de barreja de nous a la paella i deixem que el sucre i les nous s'integrin.
- Un cop garrapinyades, traiem les nous de la paella i les posem sobre un paper sulfurat perquè es refredin.
- Si el flam ja ha reposat 10 minuts, el podem treure de la nevera. Si el veiem consistent, el tombem per emplatar-lo.
- Afegim pel voltant i pel damunt les nous garrapinyades.