Fideuà de lloritos

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens donen energia de llarga durada) i baix en greixos, i se'n pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    500 ml fumet vermell 

    300 g fideus   

    120 g ceba rossa  

    75 g farina de cigró 

    75 g farina de blat 

    4 lloritos 

    4 tomacons 

    1 gra d'all  

    Ous de llengua de bacallà 

    Vi ranci 

    Safrà 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Estenem sobre una safata al forn 300 g de fideus prims i un raig d'oli d'oliva. Ho barregem i torrem al forn durant 6 minuts a 180º. Ho remenarem cada dos minuts perquè no es cremin. 
  2. Tallem a brunesa 1 all i el fem ballar en una cassola amb oli d'oliva. Hi afegim 120 g de ceba que ja tenim enrossida i l'enfosquim durant 10 minuts. 
  3. Hi ratllem 4 tomacons i també hi posem pebre negre i sal. Quan l'aigua dels tomàquets s'ha evaporat hi posem un raig de vi ranci. 
  4. Afegim a la cassola els fideus torrats i també uns brins de safrà. Ho integrem.  
  5. Aboquem a la cassola 500 ml de fumet vermell que tenim calent. Ho courem 3 minuts a foc baix. Un cop passat aquest temps, portarem la cassola al forn i ho courem 9 minuts a 180º. 
  6. Passem 4 lloritos per una barreja de 75 g de farina de blat i 75 g de farina de cigró. Els fregim en oli ben calent uns 3-4 minuts per cada banda. Després els posem en paper absorbent.  
  7. Traiem la cassola del forn i hi posem els lloritos al damunt.  
Anar al contingut